Informasjon for presse

5C7A1019

Den gamle dassen ryker først når de unge overtar hytten

Nå om dagen er det de unge som setter standarden på eldre og enkle familehytter rundt på Vestlandet. Generasjonsskiftet merkes godt i Olav Petter Grevstads hytteutstyrsforretning på Nyborg i Bergen.

5C7A9232

«Entusiastprisen» tildeles Strandryddedagen.

- Vi var ikke i tvil om hvem som burde tilegnes årets hederspris, sier juryleder Audun Bringsvor. Strandryddeaksjonen har igjennom mange år bidratt til å gjøre det enda hyggeligere for folk å ferdes langs fin kyst og vakre strender, sier Bringsvor, som er daglig leder i Norsk Hyttelag. 

5C7A6778

Ville ha sentralisert avløp, hytte-folket fikk kommunen til å snu.

Flere steder raser diskusjonen om bygging av avløpsnett fra hyttefelt i fjellet til kommunale rensestasjoner. Hvorfor vurderer kommunene i så liten grad alternativer til sentraliserte løsninger?

Nore og Uvdal på messe

Vårens hyttemesse: Numedal melder om rekorddeltakelse

Utstillerne på vårets store hyttemesse på Hellerudsletta er i full sving med forberedelsene.Numedal melder om rekorddeltakelse: 22 aktører er påmeldt!

Tinde hytte

Tinde-rekord: Runder 300 mill i omsetning. 40 pst vekst i 2017.

Tinde Hytter har hatt en sterk utvikling de siste årene, men 2017 slår alle rekorder! Salget øker med ca 40%. 

MÅ HA GODKJENNING Foto Håkon Harriss (2)

Treårig prosjekt igang: Forskere gransker "hyttas følelsesliv"

Skjønnlitterære forfattere, historikere, teknokrater og humorister har skrevet bindsterkt om den erkenorske ”hytta”. Men for første gang kaster nå en gruppe sosialantropologer sitt forskerblikk på fenomenet. 

5C7A5896

Hyttefolkets hederspris 2017 overrakt Osmund Ueland

Osmund Ueland ble torsdag overrakt ”Hyttefolkets Entusiastpris” 2017 under Hyttemessen på Exporama Senteret. Blant alle kandidatene som ble foreslått i år, lot juryen seg spesielt imponere av Uelands innsats, sa juryleder Audun Bringsvor under prisutdelingen.

Fjellsnaret

Angsten for snømangel driver hyttebyggere til høyfjellet

Snøfattige vintre stresser skiglade hyttebyggere. Mange er ikke fornøyd før de har fått tak i en skikkelig høyfjellstomt rundt 1000 moh.