Jets: - Her er det clondyke-stemning!

- Jeg har opplevd clondyke-stemning på hyttemesser noen ganger. Denne messen er utvilsomt også av det slaget.

Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mer enn de drømte om

Utsagnet kommer fra salgssjef Håvard Veddegjerde i Jets. Den store produsenten av vakuumtoaletter på Sunnmøre  forberedte seg godt til Hyttemessen, trodde de. Men det skulle vise seg at selv med flere medarbeidere på messestanden enn noen gang, ble det også mer jobb enn de kunne drømme om.

IMG_1508
Jets-medarbeiderne så å si hopper av begeistring på Hyttemessen. Men så har de jo litt av en ankermann, den unge friidrettsmannen Karsten Warholm (i midten).

Trosser krisene

- Vi har aldri hatt så mye å gjøre som på denne messen, sier Veddegjerde. Ennå gjenstår en dag av Hyttemessen.

Jets-teknologien har for alvor slått igjennom i hytte-Norge. Nå vil folk ha det like komfortabelt og et like praktisk innrettet system som ombord i et cruiseskip.

- Kjøper hytteeieren her og nå, eller er han og hun her mest for å sondere?

- Begge deler. Vi har alltid hatt mange interesserte på messer som denne. Men det fantastiske er at de handler – og det på tross av alle kriser vi leser om.

Selger flere av de dyreste

- Hva koster systemet dere selger mest?

- De fleste handler anlegg til rundt 30.000 kroner. Men vi har solgt ikke rent få komplette separerende systemer som håndterer absolutt alt – gråvann, svartvann og kloakk. Her er prisen ca 90.000 kroner.

- Hvor er hyttene som utstyres med denne teknologien?

- Vi selger mange til hytter i Valdres, Hallingdal og Vikerfjell. Også til Lillehammer og Sjusjøen går det en del. Nå kommer også Østfold. 

IMG_1516
- Folk kvier seg ikke for å dra til og investere selv i de dyreste, komplette anleggene våre, sier salgssjef Håvard Veddegjerde.

En mindre del av helheten

Hyttemarkedet representerer fortsatt en mindre del av bruttoomsetningen i Jets. Bedriftens industrielle produkter har solide markedsposisjoner blant annet innen skip, mobile enheter og etter hvert hoteller. I hyttemarkedet har Jets nå vært i 16 år. For snaue ti år siden var omsetningen i denne delen av konsernet 15 millioner kroner. Fram til i dag er den mer enn doblet.

Gründereventyr

Gründeren Olav Hofseth – etter hvert med to andre karer på laget – kunne vel knapt ane hvilket industrieventyr han ga støtet til  med sine ideer 1980-tallet.

Men vi er altså på Sunnmøre.

Publisert | Oppdatert 27. mars 2017