Full fart fra første dag på høstens hyttemesse

Da Hyttemessen åpnet ved lunsjtider fredag kom noen for å kjøpe tomt og hytte, andre for å sjekke om det er noe nytt å se på teknologifronten. Ingen trengte å dra skuffet hjem.

Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De som er på leting etter hyttetomt kan vel knapt få noen bedre samlet oversikt enn på en hyttemesse, for eksempel høstens hyttemesse på Exporama Senteret denne helgen.

20160923_154019 (1)
Sikom-gjengen gleder seg over mye om dagen, blant annet at Glamox og Beha-ovner nå kan styres med mye mer raffinert enn noen gang. På messen stiller Roger Leithe, Jan Arve Bragstad og Torfinn Schiefloe.

Helt nye hyttefelt legges fram

- Jeg aner ikke hvor mange tomter som er til salgs på denne messen, men det skulle sannelig vært morsomt å vite, ler messearrangør Tore Bjørnstad. Noen tusen er det i hvert fall. I fjell-Norge er det nemlig regulert hytter i en voksent antall, ja, ”tomte-reservene” er betydelige, mener hytte-generalen.

De fleste store hyttedestinasjonene som anser folk  i Oslo-regionen for å være en hovedmålgruppe, er på plass på Hellerudsletta. Flere tomteutviklere lanserer også helt nye hyttefelt i sine respektive områder.

Rekordmange biler på p-plassen

Selv om Hyttemessen om våren er vesentlig større, skorter det ikke på interessante stands for de fleste hytteinteresserte på høstmessen heller. Ja, tilbudet blir bredere for hvert år, sier Per Levik – den andre parten i arrangør-duoen. Tilstrømningen fredag kunne tyde på at dette er noe publikum har lagt merke til.

- Jeg merket meg at det aldri har vært flere biler på parkeringsplassen på en fredag, sier Levik. 

20160923_111552
Er du litt hytte-nerd? Da kan denne du fristes av denne: Tenn telyset og du har leselys - og vel så det - hele kvelden, forteller Bård Børresen.

Trivelig å være arrangør

Å arrangere hyttemesser er noe han alltid synes er morsomt. Men han legger ikke skjul på at det er særlig gøy når hytteinteressen blant folk er så stor som i øyeblikket.

- Blant utstillerne finner man stort sett bare fornøyde, for ikke å si kjempefornøyde, representanter her på messen. Fjoråret var for mange all time high og 2016 spår mange blir minst like godt. Da er det trivelig å være messearrangør også, sier han.

Messen fortsetter lørdag og søndag.

Publisert | Oppdatert 23. september 2016