- Lanserer alltid produktnyhetene på Hyttemessen

Ingen hyttemesse på Hellerudsletta uten Gunnar Larsen, Hyttetorgets gründer. – Her har vi lansert produktnyhetene våre hvert eneste år i 23 år, sier hyttepioneren fra Sandefjord.

Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hans to sønner Bengt og Geir har for lengst overtatt driften av Norges største hyttebutikk i Sandefjord. Men næringens grand old man gir ikke slipp på ”hytte-faget”, som har opptatt ham helt siden han sluttet i Vera Fabrikker i 1993. En time før messestart er det nettopp Larsen senior som briefer de ansatte om alle produktene.

Fast lanserningssted

- Selvsagt bringer vi med oss noe nytt også til denne messen, slår Larsen fast. Siden starten under navnet Vera Miljø, har Larsen utviklet nye doløsninger til hyttemarkedet så si påløpende bånd. Ikke mindre enn 100.000 biotoaletter er levert til hyttemarkedet de siste godt og vel tyve årene. Nå er særlig komfortable forbrenningstoaletter ettertraktet blant eiere av såkalt enkle hytter med utedo. Men på messen peker Hyttetorget på en annen dør ut av do.

- Her viser vi et vannbasert klosett som påbygning til et tradisjonelt kompostmottak, som er vanlig på mange hytter uten vann og strøm. For den som må bære vann inn i hytta, er det en trøst å vite at vannforbruket er veldig beskjedent. Avfallet samles i et biomottak eller en tank. Væsken kan dreneres ut, eller eventuelt utluftes ved fordamping, forteller Larsen entusiastisk.

Fem nye butikker

Produktet er ett av mange som skal bidra til ytterligere vekst i selskapet. I løpet av to år har bedriften nemlig etablert fem nye heleide avdelinger – alle på sentrale steder i Sør-Norge. I fjor var omsetningen på 85 millioner kroner. I år forventes en vesentlig økning.

- Etter en periode med en liten dupp i markedet, ser vi nå at denne satsingen gir oss større markedsandeler. Kjededannelsen betyr også at vi har utvidet varesortmentet ganske kraftig, sier sandefjord-gründeren og erklærer at han skal stå på post helt til Hyttemessen stenger søndag ettermiddag. 

Publisert | Oppdatert 27. mars 2017