Norsk ferieidyll_foto_Novasol

Vestlandet på topp når nordmenn skal leie hytte

Nordmenns interesse for å leie hytte i eget land, skyter i været. Snakker du med det store hytteutleieselskapet Novasol på Hyttemessen, vil de fortelle at nordmenn er særlig interessert i hytteferie på Vestlandet.

– Flere enn før velger norsk hytteferie, og mange har bestilt tidlig. For juli og august ligger bookingene fra norske gjester allerede 12 prosent over fjoråret, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol.

Mange vil feriere hjemme

Selskapet har rundt 1700 norske hytter under forvaltning. Disse ligger i år an til å bli besøkt av drøyt 50000 turister.

– En svak norsk krone og klimahensyn kan være medvirkende årsaker til at mange velger ferie i hjemlandet i år, men like viktig er nok den klart økende interessen for de gode opplevelsene og den storslåtte naturen landet vårt kan by på, sier Buen.

Norge på topp

Også reiselystnes søk på internett bekrefter at nordmenns interesse for ferie i eget hjemland øker.

– Så langt i 2020 har antall unike brukere hos oss økt med ni prosent. Søk på feriehus og hytter viser en økning på hele 15 prosent, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN Reise.

Norge topper listen over mest søkte land.

– Våre egne undersøkelser viser at kortreist ferie nå er populært, og mange har fått øynene opp for at Norge har mye eksotisk og spektakulært å by på. I år inntar faktisk Lofoten og Nord-Norge tredjeplassen på listen over nordmenns drømmedestinasjoner, sier Berge.

Trend som forsterker seg

Hovedtyngden av Novasols norske bestillinger gjelder Vestlandet og Sørlandet, men mange vil også til fjells eller til Nord-Norge denne sommeren.

 

– I de mest populære områdene har vi i perioder en viss knapphet på tilgjengelige hytter, så vi vil gjerne ha kontakt med enda flere eiere som kan tenke seg å leie ut, sier Pia Buen.

Hun mener økt interesse for å leie hytte er en trend som er i ferd med å forsterke seg.

– De fleste nordmenn deler ferien mellom ulike reisemål. Nyere undersøkelser viser at andelen som planlegger Norges-ferie øker, og blant overnattingsalternativene er det kategorien hotell, camping og leid hytte som øker aller mest.