Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vannbåren varme i alle gulv med vedovn!

Vedfyringen har fått sin renessanse denne vinteren. Kanskje du nå skulle ta den videre til et nytt nivå? Hva med å varme opp alle gulv, ja, hele boligen fra vedovnen eller komfyren?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er en nasjon som har vokst opp med kalde føtter. I hvert fall de eldste av oss. Få steder var gulvet kaldere enn på hytta. Men hvem ville vel for noen tiår siden trodd at det skulle være mulig å gå på et varmt gulv bare med vedfyring som kilde?

- Noen tror kanskje det er en nyhet at vedovnen kan levere varme i gulv og radiatorer. Fakta er at dette er en kjent teknologi som har vært i bruk i flere tiår. Vi har vel levert rundt tusen slike løsninger de siste 20 årene. Selv har jeg hatt vannbåren varme i gulvene hjemme med vedovnen som eneste kilde siden 2004, forteller Roy Eng i HR Maskin.

Han er på Hyttemessen med en rekke ved- og pelletsfyrte ildsteder. Særlig spennende blant Nordica-ovnene er modellene som kan levere gulvvarme og varmtvann til dusj og andre formål – alt i en løsning. Med komfyrene er kokemulighetene på plass også.

Clouet med løsningen er vannkappa og akkumulatortanken med varmtvannsbereder som er bygget rundt vedovnen. Systemet fordeler varmen til vannbårne systemer og tappevann.

Publisert | Oppdatert 06. mai 2022
Hyttemessen AS
c/o Miki Regnskap AS,
Thor Dahlsgate 1-3
3210 Sandefjord
Tlf: (+47) 93221823
Org.nr.: 912015378
Salgsvilkår