Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vannbåren varme i alle gulv med vedovn!

Vedfyringen har fått sin renessanse denne vinteren. Kanskje du nå skulle ta den videre til et nytt nivå? Hva med å varme opp alle gulv, ja, hele boligen fra vedovnen eller komfyren?

Denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er en nasjon som har vokst opp med kalde føtter. I hvert fall de eldste av oss. Få steder var gulvet kaldere enn på hytta. Men hvem ville vel for noen tiår siden trodd at det skulle være mulig å gå på et varmt gulv bare med vedfyring som kilde?

- Noen tror kanskje det er en nyhet at vedovnen kan levere varme i gulv og radiatorer. Fakta er at dette er en kjent teknologi som har vært i bruk i flere tiår. Vi har vel levert rundt tusen slike løsninger de siste 20 årene. Selv har jeg hatt vannbåren varme i gulvene hjemme med vedovnen som eneste kilde siden 2004, forteller Roy Eng i HR Maskin.

Han er på Hyttemessen med en rekke ved- og pelletsfyrte ildsteder. Særlig spennende blant Nordica-ovnene er modellene som kan levere gulvvarme og varmtvann til dusj og andre formål – alt i en løsning. Med komfyrene er kokemulighetene på plass også.

Clouet med løsningen er vannkappa og akkumulatortanken med varmtvannsbereder som er bygget rundt vedovnen. Systemet fordeler varmen til vannbårne systemer og tappevann.

Publisert | Oppdatert 06. mai 2022
Hyttemessen AS
c/o Miki Regnskap AS,
Thor Dahlsgate 1-3
3210 Sandefjord
Tlf: (+47) 93221823
Org.nr.: 912015378
Salgsvilkår