Vyrke daglig leder Steinar Lyseng

Valdres-bedriften Vyrk kjøper Trysil Interiørtre

Valdres-baserte VYRK ekspanderer. Bedriften som er kjent for sine produkter innenfor industrialisert beiset og malt trevirke og interiørelementer, har kjøpt 66 prosent av Trysil Interiørtre AS. Oppkjøpet skal styrke virksomhetene blant annet i hyttemarkedet.

- Resultatet blir økt vekst i Trysil-regionen, samt flere muligheter for arkitekter og entreprenører som ønsker særegne, norskproduserte høykvalitetsprodukter i tre, heter det i en pressemelding. Trysil Interiørtre AS har over noen år slitt med driften. Etter konkursen i 2017 kjøpte Fundus AS ved Håkan Stengrundet 100 prosent av bedriften. Han har imidlertid jobbet for å finne en likeverdig partner som kan tilføre Trysil-virksomheten kompetanse og produksjon.

Sterkere satsing i hyttemarkedet

− Målet med dette kjøpet var å utvikle bedriften videre, samt å sikre at viktig kompetanse og arbeidsplasser ble beholdt, sier Stengrundet. Han forklarer at bedriften har unike produkter og kompetanse.

I høst kjøpte Stengrundet også Trysil Snekkeri AS. Begge virksomheter flettes sammen i Trysil Interiørtre . Dette innebærer at sortimentet mot hyttemarkedet spesielt og interiørmarkedet generelt blir utvidet. 

Stolt over ny eier

− Vi er stolte over å presentere VYRK som vår nye hovedeier. Det sikrer oss en solid og langsiktig medeier som vil hjelpe oss videre i en satsing mot flere og solide arbeidsplasser i trebasert industri i Trysil, forteller Stengrundet.

 VYRK er allerede veletablert i Valdres og Oslo. Med oppkjøpet av Trysil Interiørtre AS er planen å utvikle et bredere produktspekter, og få flere bein å stå på.

- Ser stort potensiale

− Vi ønsker å utvikle oss, sier daglig leder i VYRK, Steinar Lyseng. Han ser stort potensiale i Trysil Interiørtre AS. Vi skal fortsatt satse i hyttemarkedet, og vi leverer til en del boliger og leiligheter i Oslo. Vi har allerede et bredt spekter av aktører som kunder i dag. Med Trysil Interiørtre AS kan vi ta enda større del av markedet når det kommer til det offentlige, og levere til de større entreprenørene. 

Ny fabrikklinje utredes

Han forklarer at Trysil Interiørtre AS trenger solid markedsorientering, bedre fronting av produktene sine og oppgradering av utstyret:

− Vi må investere i noen nye nøkkelmaskiner og utstyr for å få virksomheten opp på et høyere teknisk nivå. Dette for å være i stand til å konkurrere enda bedre i markedet med et bredere sortiment bl.a. innenfor produktområder som innvendige vegg- og takelementer med særegne uttrykk. I tillegg til antibrannbehandling av disse. Parallelt med denne oppgraderingen, skal VYRK utrede mulighetene for å bygge opp en ny, egen fabrikklinje i det samme bygget hvor Trysil Interiørtre AS holder til i dag. 

Tips en venn Skriv ut