IMG_2313

Tendens: Hytten er den nye «primærboligen"

- Vintertid er hyttetid. Det gjelder enten du har hytte eller drømmer om en. Svært mange av dem som kikker på eller leter etter hytte, gjør det nettopp i disse dager.

De fleste svar på de ønsker og behov du måtte ha, finner du på Hyttemessen i Grieghallen, mener messegeneral Per Levik. Det er bare dager til dørene åpnes i Grieghallen hvor hytteeksperter står på rekke og rad for å gi tips og råd. 

Levik og hans medarrangør Tore Bjørnstad lokker med en lang rekke attraktive utstillere. Noen kommer med ønske om å selge deg tomt og ny hytte, andre for å fortelle hvordan du kan innrette deg bedre på den hytta du allerede har. 

 
IMG_2329
- Det skulle bare mangle at vi ikke arrangerer Hyttemessen i Vestlandets hovedstad, sier Tore Bjørnstad.

Mye rehabilitering

Selv om det bygges mye nytt, er hundretusener av hytter av eldre dato – ofte enkle med behov for rehabilitering. Mange utstillere henvender seg nettopp til denne gruppen.

- En stor del av de mer enn 450.000 fritidsboligene våre er av eldre dato. Generasjonsskifter og hytteeieres ønske om bedre komfort generelt, gir stor etterspørsel etter alt fra bygningsvarer til spesialiserte hytteprodukter. Og det er stor aktivitet rundt omkring. At en av tre hytteeiere har pusset opp hytten det siste året, forteller sitt. Vi er en nasjon «oppussere» både på hyttene og hjemme, sier Levik.

Flytter i leilighet, satser på større hytte

Hyttekulturen forteller at vi bor i et rikt land. Folk investerer mye penger i hyttene sine, ofte mer enn i hjemmeboligen.

- Det er interessante tider for oss som jobber i hyttenæringen, sier Bjørnstad. Tendensen er ganske klar: Stadig flere kvitter seg med den store villaen de har, flytter i leilighet og investerer i en romslig hytte. Hytten blir «primærboligen» for flere og flere. Den skal gjerne romme storfamilien.

Familier som tumler med hytteplaner eller folk som allerede er hytteeiere, har en unik mulighet til å møte fagfolk og eksperter på alle hyttelivets områder i Grieghallen denne weekenden. Ja, du vil ikke finne flere hytteeksperter samlet på en gang enn i Grieghallen, sier messearrangørene.