5C7A9813

Siste messedag: Dørene åpnet - ingen korona-begrensinger

Klokka 10 i dag åpnet dørene til Hyttemessen i Grieghallen. Dette er siste arrangementsdag for denne gang. Koronaviruset har som kjent ingen umiddelbare konsekvenser for arrangementet.

- Vi tilpasser oss situasjonen, sier Per Levik i Hyttemessen. Kommunen har pålagt avlysning eller tilpasning av arrangementer med over 1000 mennesker der det er mat og/eller alkoholservering. Vi innretter oss de nye reglene ved at vi til en hver tid vil påse at antall samtidig besøkende i Grieghallen ikke på noe tidspunkt overstiger kommunens regler. Vi vurderer eventuelt å stenge kafeen.

Forståelse

Det var fredag kveld Bergen kommune innførte begrensninger for arrangementer med stor publikumstilstrømning. Hyttemessens arrangører mener det for deres del har vært forholdsvis ukomplisert å innordne seg det midlertidige smitteregimet som kommunen innfører.

- Vi har all mulig forståelse og respekt for at lokale myndigheter treffer ekstraordinære tiltak for å bremse spredningen av koronaviruset, sier Levik.

Åpnet i går, fortsetter i dag

Hyttemessen som åpnet  fredag, arrangeres i Bergen for andre gang. En lang rekke utstillere har tatt veien til Grieghallen for å vise sine produkter eller selge sine tjenester.

- Vi registrerte mange "dedikerte" besøkende. Det er gjerne slik at en god del gjester på en messe som vår kommer med en plan for hva de ønsker å se, hvem de vil snakke med eller hva de vil kjøpe, sier Levik.