Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ringsaker satser tungt på Hyttemessen

Som det sømmer seg for landets største hyttekommune, klemmer Ringsaker til for fullt også under årets hyttemesse på Hellerudsletta.  Markedssjef Bjørg Mykløy jobber for at hyttefolket i enda større grad skal benytte seg av det brede kulturtilbudet kommunen har å by på.

Denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hyttemessen er en viktig arena for oss for å nå ut til hyttefolket – ikke bare ”våre” som har fritidsbolig i kommunen, men hyttefolk i sin allminnelighet. Vi ønsker at turistene skal få øynene opp for alt Ringsaker kan tilby. Det er så mye mer enn Sjusjøen og Mjøsa, sier entusiastiske Bjørg Mykløy. Hun er antakelig Norges eneste kommunalt ansatte markedssjef.

Kvinnene fronter

Parkavdelingen i Ringsaker har designet og bygget den flotte standen hvor Mykløy har samlet fire nøkkelvirksomheter i kommunen – alle representert med driftige kvinner som betjener standen gjennom hele messen. 

I ett hjørne er Visit Sjusjøen på plass; det er nesten selvsagt at landets største hytteområde må synes i en sammenheng som denne. Likeså er Prøysenhuset til stede, kulturinstitusjonen som holder arven etter Alf Prøysen levende for en hel nasjon.  En tredje aktør på standen er interiørstudioet Rom til rom, en Brumunddal-virksomhet som er spesialisert på styling og innredning av nye så vel som eldre hus og hytter. Matfatet er der som representant for de stadig flere lokale matbedriftene i Ringsaker.

Nå også sjokoladefabrikk

- Vi har hatt utbredt knoppknyting av bedrifter knyttet til mat de seinere år. Vi håper hyttefolk og turister i enda større grad gjør seg nytte av det varierte tilbudet. Et av de siste tilskuddene er Kvarstad Sjokoladefabrikk på Rudshøgda. Den ligger like ved E6 og bør friste folk som er på farten til å stoppe opp noen minutter, antyder Mykløy.

- Er hyttefolk flinke til å bruke lokale tilbud?

- Under pandemien bodde folk på hytta hele sommeren, og det merket mange lokale virksomheter godt. Interessen for å benytte seg av tilbudene våre er voksende. Matfatet er et eksempel på dette. Nå er de i gang også med take away.

Matlyst-festival i oktober

Kommunens mål i denne sammenheng er å framheve Ringsakers fire unike egenskaper eller ”selling points”, som markedssjefen kaller det: Prøysen-arven, Mjøsa, Sjusjøen og matopplevelser.

- Vi har sterkt driv i utviklingen i matsektoren, slik det passer seg for en betydelig jordbrukskommune som Ringsaker. Matfestivalen Matlyst som arrangeres på torget i Brumunddal i oktober, er et talende uttrykk for dette, forteller Mykløy. 

I år finner den sted 20.-22. oktober.  Festivalen er todelt med et rikholdig program for barn alle dager og et minst like fyldig tilbud til voksne. 

 

- Et høydepunkt blir utvilsomt helgrilling av elg, ler Mykløy.

 

Bjørg Mykløy (i midten) har bare kvinner med seg på laget når Ringsaker skal frontes under Hyttemessen i helgen.
Bjørg Mykløy (i midten) har bare kvinner med seg på laget når Ringsaker skal frontes under Hyttemessen i helgen.
Publisert | Oppdatert 22. april 2022
Hyttemessen AS
c/o Miki Regnskap AS,
Thor Dahlsgate 1-3
3210 Sandefjord
Tlf: (+47) 93221823
Org.nr.: 912015378
Salgsvilkår