IMG_2704

Rekordmange destinasjoner konkurrerer om hyttefolkets gunst

Rekordmange hyttedestinasjoner kommer til Hyttemessen på X Meeting Point på Hellerudsletta denne gang. 

- Den store interessen fra hytteregionene viser at hyttefolket har stor betydning for lokalt næringsliv og verdiskapning i distriktet, sier Per Levik i Hyttemessen AS. Naturligvis forteller interessen fra destinasjonene at konkurransen om kundene også blir stadig skarpere.

IMG_2684
Bjørn Olav Leer har bygget hytta "FRI" i messehallen.

Hyttefolk knytter livslang forbindelse

- Vi har de siste årene registrert at vi i tillegg til å være den store møteplassen for hytteeiere og –drømmere også er en attraktiv plass for reiselivsorienterte virksomheter. Det er her destinasjonene kommer inn. Ved å få knyttet kontakt allerede fra tomtekjøpet finner sted og gjennom hyttebyggingen sikrer destinasjonene seg en ”langtidskontrakt” med familier og venekretser gjennom generasjoner. Vi vet alle hvor sterke følelser som knyttes til stedet hvor vi har hytta vår, sier Levik.

Flere nye hyttemodeller

Når vårens store happening for hyttefolk åpnes på X Meeting Point i dag torsdag 25., avdukes minst tre splitter nye hyttemodeller! 

Den mest spektakulære premieren må vel være ”Fri” – den aller første hytta fra den ferske hytteprodusenten Ly Hytter. Det sier sitt om hvor enkel den er å sette opp at prototypen er montert inne i messehallen i løpet av to tre dager. Når publikum kommer på besøk de nærmeste dagene, stiger de inn i en komplett og ferdig innredet fritidsbolig.

IMG_2704
Blåne-premiere på "Skjegglaus".

Blåne-premiere

De fleste hytteleverandører på Hyttemessen har visningshytter på Norsk Hyttesenter, som ligger vegg i vegg med messselokalene. Her har Blåne Hytter satt opp sin helt nye modell  med det smått gåtefulle navnet ”Skjegglaus”, som har premiere når messen åpnes klokka 12 torsdag.  Navnet har kanskje sammenheng med at takskjegget, eller takutstikket er redusert.

Jøra Bygg med nytt

Jøra Bygg entrer også premierescenen med en ny modell i disse dager.  I skrivende stund legger  den kjente hytteprodusenten siste hånd  på ”PREG”, som for øvrig er nærmeste nabo til Blånes nye hytte på området.

De nye hyttene er alle i kategorien ”moderne”, det vil si med store vinduer og rene linjer. 

IMG_2705
Jøra Byggs nye tilskudd på Norsk Hyttesenter:

Langsom trendutvikling

- I hyttebransjen skjer trendendringene langsomt, sier Per Levik som arrangerer Hyttemessen i samarbeid med Tore Bjørnstad. Det er jo ikke så rart. Hytter bygges for å holde  i generasjoner. Da blir det tradisjonelle, paradoksalt nok, gjerne betraktet som det tidløse og varige. Jeg tror det er grunnen til at den mer bonderomatiske stilen stadig har sterk appell når familien skal velge seg ny hytte, sier Levik.

Mye nytt på hardware-siden

Når publikum inntar Hyttemessen de kommende dager er de fleste likevel på utkikk etter helt andre ting enn ny hytte. Møbler til utendørs og innendørs bruk er alltid ”en stor greie” på Hyttemessen, også interiørelementer og ting som bidrar til å forsterke den gode hytteopplevelsen.

- På ”hardware-siden” kommer det nye ting hele veien. Det vil publikum erfare også på denne messen, mener Tore Bjørnstad og viser spesielt til utviklingen på energisiden. Solcellepanelene