IMG_6870

I helgen: Nordens største hyttemesse i Grieghallen

Hyttemessen flytter til Bergen og Grieghallen denne helgen. Dette er andre gang messen, som er Nordens største, arrangeres i Vestlandets hovedstad. 

– Vestlandet byr på mange flotte og til dels spektakulære hyttedestinasjoner.  På messen har vi representanter for flere av dem.  Ikke bare det. Den store styrken ved et arrangement som vårt er at så å si alle deler av hyttebransjen er representert, sier Per Levik. Han arrangerer Bergens-messen sammen med kollega Tore Bjørnstad. 

Familienes nye samlingssted

Levik har jobbet med hyttemesser i snart en mannsalder – fra den gang hytter var enkle bygg med utedo til dagens fritidsboliger, som standardmessig er fullt på høyde med hjemmene våre.

- Noen sier at messer er overflødig nå som man kan Google seg til det meste. Man finner nok mange svar på nettet. Men den direkte kontakten med fagfolk er av en helt annen kvalitet. Er du opptatt av hytteprodukter og tekniske løsninger er det på et sted som Hyttemessen du får de kompetente rådene og den matnyttige veiledningen. For ikke å snakke om oversikten du får over produktuniverset.

Et tendens i tiden er at stadig flere flytter i leilighet og kompenserer ved å gjøre hytta til familiens og vennekretsens nye samlingssted, mener Tore Bjørnstad. 

- Dermed ikke sagt at hytta slik vi kjenner den fra 1970- og 1980-tallet er ute av bildet. Tvert imot. Mange av dem ligger i naturskjønne omgivelser for seg selv med stor tomt og langt unna nærmeste nabo. Dette er en luksus mange søker. 

Fornyelsesbølge blant 1970-tallshyttene

Men de tilårskomne fasilitetene vil de fleste gjøre noe med.

- Ganske typisk får vi på messene våre besøk av dem skal oppgradere 70-tallshytta. Vi møter mange unge familier som har overtatt foreldrenes gamle hytte, men som nå ønsker å modernisere den med toalett og dusj. Det må ofte til hvis de skal ha håp om å få tenåringene med på tur, sier Bjørnstad.

- Nyheter?

- Ingen hyttemesse uten nyheter, bekrefter Levik. Noen fullgod oversikt har vi rett nok ikke, men jeg vet at det innenfor batteriteknologi og solcellepaneler kommer interessant nytt. Leverandørene av utstyr til ”fjernstyring av hytta” utvikler også hele tiden nye produkter og tjenester.