Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hyttemessen åpner fredag: - Vi må ikke glemme de eldre hyttenes store kulturelle og miljømessige verdi.

- En fornyelsesbølge av helt uvanlige dimensjoner skyller over hytte-Norge nå om dagen. De tusenvis av nye hytteeiere som er kommet til i pandemi-året, nøyer seg nemlig ikke med å ha skaffet et nytt fristed for familien. De vil oppgradere og sette sitt eget preg på stedet også.

 
Denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Det sier Tore Bjørnstad, arrangør av Hyttemessen som åpner på X Meeting Point på Hellerudsletta kommende fredag. Interessen for nøkkelferdige hytter er overveldende stor om dagen. Men størstedelen av norske hytter er fortsatt av eldre årgang. Også eierne av de såkalte enkle hyttene kan glede seg til Hyttemessen denne weekenden, mener Bjørnstad.

- Dette er bygninger som trenger pleie og vedlikehold, utbedringer og ofte oppgraderinger for å tilfredstille den moderne familiens behov. Ikke minst handler det i våre dager om hvordan hyttene kan gjøres grønnere og driftes billigere. Hyttemessen er et smart sted å starte for de som leter etter praktiske løsninger og utstyr til slike formål, sier Bjørnstad.

Stor verdi i gamle hytter

Hytteprodusentene pleier ofte å slippe sine modellnyheter nettopp på Hyttemessen. «Nøkkelferdig» er et av tidas mantraer for hytteleverandører og matcher det som ofte er kjøpernes forventninger i våre dager, mener messegeneralene. Likevel understreker de at man ikke må tape av syne den store verdien gamle hytter har både kulturelt, miljømessig og ikke minst opplevelsesmessig.

- De ligger for en stor del spredt i norsk natur, de er beskjedne i stil og størrelse og har med årene vokst godt sammen med naturen. I en tid hvor miljøaspektet står så sentralt, er det å ta godt vare på disse hyttene noe av det mest fornuftige vi gjør. De er som regel uten innlagt vann og strøm. Likevel kan en familie heve bruksverdien mange hakk ved å bruke for eksempel solcelleanlegg og moderne 12 volts-teknologi, sier Per Levik. 

Formidabel utvikling

Den erfarne bransjemannen er imponert over den produktutviklingen som har funnet sted på dette området de siste tiårene.

- Jeg har sett forbedringene og produktene hvert eneste år på Hyttemessen. Utviklingen har vært formidabel! Når vi i dag opplever vanvittig høye strømregninger rundt i hjemmene våre, kan eierne av de enkle hyttene virkelig fryde seg over hvor lite det koster dem å ha gode fasiliteter på hytta bare med enkle og billige tekniske løsninger, sier Levik.

Publisert | Oppdatert 20. september 2021
Hyttemessen AS
c/o Miki Regnskap AS,
Thor Dahlsgate 1-3
3210 Sandefjord
Tlf: (+47) 93221823
Org.nr.: 912015378
Salgsvilkår