Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Dette er Oslo-parets hyttedrøm - en mikrohytte på bare 20 kvm!

Arne Berg og Marit Norheim har gjennom et langt liv hatt mange hytter og hus. Men nå ønsker de et enkelt hytteliv uten så mye å passe på. Dermed satset de på en mikrohytte på bare 20 kvm! Du kan se en variant av den på Hyttemessen etter påske.

 
Denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi falt for denne lille, spennende og kompakte «hytta» da vi besøkte Norske Mikrohus´ utstilling på Fornebu, forteller Arne Berg. Mikrohytta «Heim» er liten, men svært innholdsrik. Her har vi alt vi trenger for et fullverdig ferieopphold. Jeg synes det er tiltalende at den utvendig også har kledning i tre.

Skjermbilde 2022-03-14 kl
Heim er utviklet og dimensjonert for to personer, med overnattingsmuligheter for fire. Foto fra katalog.

I sjøkanten

Paret bor i Oslo, men siden Marit kommer fra Balsfjord ca 8 mil sør for Tromsø, har de bestemt seg for at de nå framover vil feriere mer på hennes hjemtrakter. 

- Kona har stor familie på stedet. Vi fikk lov å plassere den på eiendommen til et familiemedlem - nær sjøen og med fantastisk utsikt.

- Er dette en hytte eller en campingvogn?

- Det er en caravan med dobbelt boogi. Dermed kan den enkelt flyttes dersom det skulle være ønskelig på noe tidspunkt. Permanent plassering er det ikke anledning til sånn uten videre.

Siden den har solid understell med seks hjul kunne den i prinsippet vært fraktet landeveis fra fabrikken på Økern i Oslo til tomta i Balsfjord. Men det ville blitt en lang og seig tur. Mikrohytta ble derfor sendt med båt fra Fredrikstad og satt på land i Tromsø. Herfra ble den trukket de 8 milene til Balsfjord og plassert på det smått drømaktige stedet ved sjøen.

- Det var bare å jekke den opp og justere med noen Leca-blokker, så sto den støtt og var så å si innflyttingsklar, forteller Arne. 

Skjermbilde 3
Heim er utviklet og dimensjonert for to personer, med overnattingsmuligheter for fire. Foto fra katalog.

Alle fasiliteter

Hytta har innlagt strøm og sommervann. Det gjør at alle dens innbygde fasiliteter kan brukes fullt ut.

- Den lille bygningen har jo alt - komfyr, kjøle-frys, oppvaskmaskin, dusj og et Cinderella forbrenningstoalett. Vaskemaskin droppet vi siden vi har tilgang til en hos familien like i nærheten. Også gulvvarmen er verdt å nevne. Alt kom komplett fra leverandøren. Spesialtilpassede takrenner er det eneste vi har ettermontert. 

- Helårsbruk?

- Ja, den kan godt brukes hele året, men vi har den bare for sommerbruk. Så fort sommeren kommer, drar vi nordover!

Mikrohytta omtales egentlig som et mikrohus. Som bolig har den fått  stor oppmerksomhet siden lanseringen for få år siden. Konseptet er blitt spesielt attraktivt blant unge kvinner. Både et vanskelig boligmarked, bærekraft og ønske om en rimelig bolig, framheves som forklaring på populariteten blant yngre kvinner.

Kjøper du et mikrohus kan du uten videre ta det på slep på det offentlige veinettet. Det er bygget for mobilitet, selv om slike hus stort sett står stille og rolig på en leid flekk det meste av tida.                                                             Vekta er 3,5 tonn, 7,5 meter lang og 2,55 meter bred. 

Skjermbilde 2022-03-02 kl
Planløsningen
Publisert | Oppdatert 22. mars 2022
Hyttemessen AS
c/o Miki Regnskap AS,
Thor Dahlsgate 1-3
3210 Sandefjord
Tlf: (+47) 93221823
Org.nr.: 912015378
Salgsvilkår