5C7A9050

Landets største hyttekommune har passert 7.000 hytter

Ringsaker befester sin posisjon som landets største hyttekommune. Ved årsskiftet passerte kommunen 7.000 hytter. 

Pluss 127 hytter i 2017

Fjorårsveksten var på 127 hytter. Det totale antallet er nå 7.108 hytter - mer enn 460 flere hytter enn Trysil.

Rådmann Jørn Strand gir overfor Ringsaker Blad uttrykk for tilfredshet med de ferske tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Dette er fantastisk gode tall. I tillegg vet vi at antallet byggetillatelser som ble gitt i 2016 og 2017 peker i retning av en meget god vekst også i årene framover, sier han.

Bidrar til sysselsetting

– Hytteområdene våre har stor betydning for oss. De bidrar til sysselsetting og stor økonomisk aktivitet når de er under utbygging, og også seinere når de er tatt i bruk. Folk bruker hyttene langt mer nå enn før, og det bidrar positivt til omsetningen for våre håndverksbedrifter, tjenestenæringer samt handel- og servicebedrifter, sier rådmann Strand til RB.

Hyttebygging til himmels

Sjusjøen er kjent for sin «tidligsnø», sin generelle snøsikkerhet og for et særdeles flott løypenett. Men hyttefolket søker ikke bare sikkert vinterføre. Også sommerstid går bruken av hyttene på Sjusjøen opp.

– Alle snakker om Sjusjøen, og merkevaren har over tid bygd seg opp og blitt veldig sterk. Enten du er olympisk mester eller småbarnsfamilie kan du finne ditt eldorado i Ringsakerfjellet. Skiløypene går til himmels, og hyttebyggingen fortsetter i samme retning, sier Ringsaker-rådmannen til RB.

Tips en venn Skriv ut