Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fra skjerm til scene: Eventyrlig-snekkerne Torkel og Rune kommer!

Torkel Gjerset, Eventyrlig Oppussings faste snekker gjennom rundt 70 episoder på TV3, er godt kjent blant hyttefolk. 5. april entrer han messescenen på tredje året, denne gang med Rune Strandenes som «førstereisgutt» og snekker-makker. Rune gru-gleder seg til Hyttemessen.

Som han gjorde til å starte sammen med Halvor Bakke og Torkel Gjerset i Eventyrlig Oppussing. 

- Gjennom mange sesonger med TV2s «Tid For Hjem» var jeg jo med på en lang rekke morsomme prosjekter. Men å jobbe med hytter er nytt for meg. Og å delta på messer har jeg aldri gjort før, forteller bergenseren.   

Gleder seg til messe

Nå skal den populære TV-profilen også scenedebutere på Hyttemessen. 

- Det blir en «høymesse» for meg, skjemter Rune. Den etter hvert så messe-rutinerte Torkel utsteder en vennskapelig «advarsel».

- Å møte alle de dedikerte hyttefolka på Hyttemessen er veldig hyggelig - og intenst. Du må være påskrudd hele tida. Jeg har aldri i mitt liv sett så mange mobiltelefoner i sving som under siste hyttemesse. Folk blar i bilder og spør om tips og råd. Og det er det en fornøyelse å gi, så klart. Men etter en hel dag på messe er du ganske kjørt i hodet, innrømmer Torkel.

Han nyter det like fullt. For det er bare på Hyttemessen eventyrlig-teamet møtet publikum ansikt til ansikt og får feed back direkte fra seerne. 

- Hva vil dere by på fra scenen i denne gang?

- Vi vil lage enkle snekkerier, vise noen småprosjekter som hvem som helst kan gi seg i kast med. Litt konkurranser og utlodning hører naturligvis med, sier Rune. 

Snekre og snakke

Men det blir mye prating også, skyter rutinerte Torkel inn. Når folk for en gangs skyld har muligheten til å snakke med noen av dem som lager programmet, er det ikke rart at de benytter sjansen til å spørre og grave.

Han erfarer klart at mange lar seg inspirere til egne oppussingsprosjekter etter å ha sett eventyrlig-programmene.

- Folk er mer innstilt på å gjøre endringer og pusse opp på hytta enn de er hjemme. På hytta er det så mye man kan gjøre på egen hånd. Der er det lov å prøve og feile og man kjenner mindre på tidspresset. Ting tar den tid det må.

Rune har rukket å delta i innspillingen av to episoder av Eventyrlig Oppussing. Lærerikt og morsomt, bekjenner han. Den kreative løssluppenheten, som er et kjennetegn ved Eventyrlig Oppussing, er en drøm for en snekker, sier Rune.

- Vi som lager programmene får jo dessuten oppleve hele vårt vakre land og besøke utrolig mange fine steder. Og spesielle.

Snekkerkollegene røper at de i vinter blant annet har laget et program hvor det handler om å pusse opp en hytte som er bygget i en tunnel. Hvordan de angrep den utfordringen får vi se når programmet settes opp på TV3 i høst.

Publisert
Hyttemessen AS
c/o Miki Regnskap AS,
Thor Dahlsgate 1-3
3210 Sandefjord
Tlf: (+47) 93221823
Org.nr.: 912015378
Salgsvilkår