Jøra Sørskei

Skeikampen opplever etterspørsel som i toppårene

Det bygges hytter som aldri før i regionen fra Fron/Ringebu/ Øyer til Sjusjøen og ikke minst i Gausdal, skriver Gausdøl´n - lokalavis for Gausdal.

Bladet forteller at det i fjor ble gitt byggetillatelser for i alt 75 hytter/fritidsboliger i Gausdal kommune.

Jøra Sørskei
Jøra Bygg er en av de store aktørene på Skeikampen. Denne nye hytta på Sørskei ligger for tida til salgs på finn.no. Foto fra finn.no

Mot toppårene

- Det er et veldig høyt tall som nærmer seg toppårene 2007/2008. Skeikampen Eiendom som er en sammenslutning av grunneiere/tomtetilbydere og sju hyttefirma som markedsfører Skeiområdet under felles paraply, sto for 57 signerte kontrakter på hyttetomt i 2017, leser vi.

Daglig leder Ola Idar Løkken sier til Gausdøl´n at de er veldig godt fornøyd med fjoråret, og det nye året har startet like bra.

Må regulere nye områder

- Vi snakket om et hårete mål på 60 tomter i fjor og der er vi nok også hvis vi tar med  de siste salgene som blir registret på nytt år. Etterspørselen er veldig stor nå og sammenslutningen med felles markedsføring og samarbeid med hytteleverandørene har gått fint.  Alle er fornøyde når etterspørslene er så stor. Den er så stor at vi nå må starte en prosess med å regulere nye tomteområder eventuelt fortetting i eksisterende felt. Slike prosesser tar lang tid og det gjelder å være i forkant så vi har noe å tilbyde lengre fram i tid når interessen er så stor som nå, sier Løkken.

Jøra Bygg: - Skeikampen er populært

Han har stor tro på Thon Gruppens planer på Skeikampen og håper de kan komme i gang dette året.

Jøra Bygg selger både hyttetomter og ferdige hytter fra kontoret i Follebu. Firmaet har to selgere og har lyst ut en tredje stilling. Markedsansvarlig i Jøra Bygg, Anne Line Østensen, opplyser til Gausdøl´n at selskapet solgte til sammen 33 tomter for hytte/fritidsbolig i fjor, 22 av dem var på Skei.

- Jeg hadde ikke noe sterkt forhold til Skei før jeg begynte i Jøra Bygg, sier Østensen, men det har endret seg. Vi opplever en veldig stor interesse for tomter der nå om dagen så Skeikampen er et populært område. Jøra Bygg har nok å gjøre hele 2018, sier hun. 

Tips en venn Skriv ut