image003

Sjøhyttene går fort unna i Sunnhordland

Aktiv Eiendomsmegling opplever stor interesse for sjønære hytter og hyttetomter. Salgskontoret ble åpnet i Sunnhordland for halvannet år siden.

- En fritidsbolig nær sjølinjen ligger ikke lenge før salget er gjort, sier eiendomsmegler Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv Eiendomsformidling i Sunnhordland. Hun anslår at 30-40 prosent av hytteeierne i Sunnhordland eies av bergensere.

 
image003
Grindbu - konsepthytte tegnet for hytteområdet Kråko.

Sjøutsikt

Nå selger hun blant annet tomter i Kråko sjøhytteområde. 

- Kråko er en halvøy så her har alle tomter sjøutsikt. Like fullt er interessentene forståelig nok opptatt av plassering og retning. Sist sommer startet også salget av tomter på Tysnes og snart vil vi kunne invitere til en helt ny visningshytte på stedet.

- Alt er lettere her

- Dyrt å anskaffe seg hytte eller tomt i Sunnhordland?

- Det kommer vel mye an på øynene som ser. Tomtene er rimelige til å være sjønære, og kostnaden ved å sette opp en hytte vil stort sett være den samme fra sted til sted. Men generelt er det jo også slik at alt er lettere og gjerne billigere på mindre steder som her hos oss. For eksempel finner du ingen køer, ler megleren med referanse til sitt siste besøk i Bergen.

- Jeg så parkeringshuset ikke så langt unna. Likevel brukte jeg en halv time for å komme dit, ler hun.

- Hva trekker du fram i salgssamtalene?

- Skjærgården, øyene, sjøen! Vi har en fantastisk kystnatur som mange fortsatt har anledning til å få del i og nyte i fritiden. 

Tips en venn Skriv ut