L16_00091 (1)

På Hyttemessen: Vinn weekend i unik tretopphytte ved Vassfaret!

Ved fossen Aurdøla i Hedalen svever en reinspikka luksushytte seks meter over bakken. Besøker du Hyttemessen i Runarhallen 9.-11. november kan du være med i trekningen av en weekend i tretopphytta Fosstopp like ved Vassfaret.

Drømmen om hytte i tretoppen lever i guttefantasien uansett alder. Men man skal ha noen år på baken, fått noen flis i fingeren og kjenne skogen godt for å gi seg i kast med et prosjekt med ambisjonene til en gruppe entusiaster i Hedalen. Ved fossen har initiativtakerne bygget den ultimate tretopphytta. 

Fosstopp 2[1]
Unik opplevelse blant furutoppene: Du våkner til fossebrus og kan morgennyte naturen fra senga.

Ikke spart på noe

Den står neppe tilbake for de moderne hyttene du finner i Hedalens nye hyttefelt; delikat innredet med kombinert stue og kjøkken, bad med toalett, en romslig sovealkove med dobbeltseng og en stor og luftig hems.Kjøkkenet er utstyrt med gasskomfyr, fra dusjen strømmer varmt vann og innredningen er spesialtilpasset med smarte garderobeløsninger. Alt har fått plass på 18 kvadratmeter, uten at man føler det plagsomt trangt.

- Dette er absolutt ikke noen standard ferdighytte. Den er tegnet spesielt for dette stedet, sier Tor Ingar Nordby, styreleder i Fosstopp AS og en av initiativtakerne. Vi ville gjøre noe ingen andre har gjort. Hytta bærer nok også preg av at vi er litt i overkant kvalitetsbevisste, legger han til. Han mener å ha god dekning for sin påstand om at Fosstopp ikke har sin make. Ja, det måtte eventuelt bli den nye tretopphytta som nå er under oppføring på en diger platting som er spent mellom flere grantrær et lite stykke unna Fosstopp. 

Plass til fem

Fem gjester har alt de trenger av fasiliteter i Fosstopp. Men så har utbyggerne tatt i bruk all den teknologi som er utviklet for å gjøre livet i frittliggende hytter både mer bekvemt og mindre belastende for miljøet. Her er ikke torv og tuer endevendt for å føre fram vann og kloakk. Heller ikke er det gravd ned kabler med 230 volt strøm. Veien fram til hyttene snor seg forsiktig og respektfullt fram mellom trestammene uten store innhogg i terrenget.

Fosstopp er selvdrevet på solenergi, vinterstid supplert med litt aggregatprodusert strøm. 230 volt tvers igjennom. Vannet kommer fra eget borehull og alt som skal ut samles i et lukket system. Toalettet, Jets, er som på det flotteste cruiseskip. Du har bare bedre plass.

Ved trolske Vassfaret

Store vinduer gjør at hyttegjestene lever i ett med de flotte omgivelsene - fossen, skogen, fjellene. Fosseduren pirker kanskje litt i stillheten, men det er også alt. Rundt hytta er det uendelige kilometre med urørt, landskap – vinterstid perfekt for skiturer. Spark og truger er fritt tilgjengelig. Egne trugeløyper er gått opp i nærområdet slik at du får oppleve skogen og fossen på en helt spesiell måte i vinterterrenget. 

På sommerstid er det bare å gi seg på tur inn i skog og skau. Trolske Vassfaret begynner bare fem hundre meter unna. Kanskje frister det med en sykkeltur på skogsveiene, for eksempel et par mil til idylliske Suluvatnet.  Varsler kroppen at den krever en lengre tur, er altså Sør-Aurdals høyeste topp Ørneflag (1243 moh) en grei utfordring.

Tips en venn Skriv ut