5C7A7672

Hyttemessen åpnet: - Høsten er "høytid" for valg av tomt og hyttetype

Hyttemessens høstarrangement åpnet ved lunsjtider på X Meetingpoint, det tidligere Exporama Senteret på Hellerudsletta. 

- Høsten er en god tid for mange tomteselgere og hytteprodusenter. Erfaringsvis er det på denne tiden svært mange familier som orienterer seg i hyttelandskapet, sjekker hytteområder og aktuelle tomter. Ikke minst tar de for seg aktuelle hyttemodeller og oppretter kontakt med produsentene, forteller Tore Bjørnstad. Han arrangerer hyttemessene på Hellerudsletta sammen med Per Levik.

5C7A7678
- Å orientere seg på nettet er lurt. Men ikke undervurder betydningen av en personlige kontakten du får med hytteprodusentene på Hyttemessen, mener Tore Bjørnstad.

Gir oversikt

Selv om åpningen finner sted midt på en arbeidsdag, er Per Levik tilfreds med tilstrømningen.

- Det er hyggelig å høre summingen i hallen. Det tyder på god kontakt mellom besøkende og utstillere. Åpningsdagen er jo alltid en slags myk start på hyttemessen. Det er lørdag og søndag de aller fleste tar seg tid til å avlegge oss et besøk. Svært mange vil jo ha hele familien med når det "skal snakkes hytte". Kanskje begynner de på scratch - de skal finne et hytteområde som passer i forhold til reisetid og ønsket terreng. Da er det lurt å starte studieturen her hvor de kan få oversikt over noen av de mest sentrale destinasjonene på Østlandet, sier Levik.

Personlig kontakt

Tomtetilbyderne er mange også på denne messen. Det er aldri dumt å scanne tomtealternativer på nettet, men på hyttemessen får man en helt annen oversikt over aktuelle alternativer, mener Tore Bjørnstad.

- Ikke minst viktig er den personlige kontakten. Gjennom den åpner det seg ofte helt andre muligheter enn dem man kanskje så for seg på forhånd.

Men utstyrsleverandørene er naturligvis også på plass - produsentene av trevirke, ovner, varmestyringssystemer, toalettløsninger, energiløsninger, hyggeelementer og mye annet.

- Og så skulle det bare mangle om ikke også noen "messeklassikere" er på plass, legger Bjørnstad til. Ost- og pølseselgere bringer skaper liv og stemning. 

Tips en venn Skriv ut