Leve Hellerud

FH-gruppen ekspanderer ytterligere - kjøper Leve Hytter

FH-gruppen, landets største hytteprodusent, ekspanderer ytterligere. Inn i konsernets portefølje kommer nå Gudbrandsdals-bedriften Leve Hytter, som har hatt en ganske enestående utvikling siden starten for seks år siden.

Leve Hytter har på sine seks driftsår nemlig vokst til en omsetning på 170 millioner kroner i 2017. Det er for å styrke selskapets videre vekstmuligheter at eierne av Leve Hytter har besluttet å selge alle aksjer og derved inngå et strategisk samarbeid med merkevarene Familiehytta, Telemarkhytter og Nordlyshytter. Disse eies av FH Gruppen, som tidligere i år ble kjøpt av svenske investorer. Kjøpet av Leve Hytter vil styrke denne posisjonen ytterligere, heter det i en pressemelding.

Gjør grupperingen mer fullkommen

 - Vi er meget tilfreds med avtalen, og er sikre på at dette vil bringe Leve Hytter til nye høyder. Partnerskapet vil gi mange gode synergier som vil gjøre det lettere å vokse videre, sier daglig leder Arve Noreng i følge pressemeldingen.

Leve Hytter sin posisjon i markedet som en produsent av hytter med moderne design vil bidra til å gjøre grupperingen mer fullkommen.

Spennende planer på trappene

De ulike selskapene vil fortsette under sine respektive varemerker og den samlede gruppen vil i løpet av året få nytt navn. Dagens eiere av Leve Hytter ser et stort potensial i den nye grupperingen.

- Vi har mange spennende planer på trappene. Dette vil vi nå få større kapasitet til å utvikle og realisere, sier Noreng.
 

Til Konkurransetilsynet

Transaksjonen innebærer at FH Gruppen kjøper aksjene i Leve AS. Dagens eiere av Leve AS blir med videre ved at de kjøper eierandeler i FH Gruppen.

Handelen er betinget ordinær godkjennelse fra konkurransetilsynet, heter det i pressemeldingen.

Fakta om Leve Hytter

Leve Hytter ble etablert i Øyer av dagens eiere Arve Noreng og brødrene Stein og Stig Plukkerud. I 2014 kom Leve Hytter med modellen Vy. Denne modellen har høstet stor anerkjennelse og fått flere priser for sin arkitektur.  
 
Nøkkeltall Leve Hytter
 

  • Omsettning 2017: 170 mill.
  • Grunnlagt: 2012
  • Produserte enheter i 2017: 90 hytter
  • Ansatte: 44
     
Tips en venn Skriv ut