5C7A7679

Åpner fredag i Sandefjord: Første gang utenfor Oslo-regionen.

For første gang satser Hyttemessen utenfor Oslo-regionen. – Vi er kjempespente, sier de to messesjefene Tore Bjørnstad og Per Levik før åpningen i Runarhallen i Sandefjord førstkommende fredag.

- I bransjen er interessen for Hyttemessen i Vestfold formidabel. Vi har vært fulltegnet i lang tid og har de siste ukene måttet avvvise flere firmaer, sier  Bjørnstad. Vi gleder oss med andre ord til å presentere en komplett messe. Her vil publikum finne omtrent alt som har med hytte å gjøre. Ja, jeg vil tro også hus- og villaeiere kommer til å ha nytte av å besøke oss også. Nye hytter er jo nå om dagen for fullverdige boliger å regne. Snaue hundre utstillere er med til Runarhallen i Sandefjord.

Publikum kommer til en fullverdig hyttemesse, mener de to arrangørene. Som vanlig byr de også på litt show og underholdning. Barna kommet nok til å omfavne tilbudet om hundekjøring med hundekobbel fra Langedrag. De voksne kan jo finne på å slenge seg med på Drammens Hus og Hytters auksjon, der en Hytteliten til en markedsverdi på knappe 200.000 kroner skal auksjoneres bort.

Dessuten vil alle kunne delta i konkurransen om å vinne en weekend for fem i ”Fosstopp”, den lukuriøse tretopphytte i villmarka nær Vassfaret. 

Familienes nye samlingssted

Per Levik har jobbet med hyttemesser i snart en mannsalder – fra den gang hytter var enkle bygg med utedo til dagens fritidsboliger, som standardmessig er fullt på høyde med hjemmene våre.

- Jeg har hørt sagt at messer er overflødig nå som man kan google seg til alt. Det er en moderne myte. Er du opptatt av hytteprodukter og tekniske løsninger er det ikke noe sted du får kan møte flere eksperter som kan gi kompetent rådgivning enn på Hyttemessen. For ikke å snakke om oversikten du får over produktuniverset.

Hyttebyggerne blir stadig mer kvalitetsbevisste og vil ha høy standard på det meste. 

- Dagens hytter overgår ofte nivået folk har hjemme. Det er en tydelig trend at stadig flere hyttebyggere satser på hytta som familiens og vennekretsens nye samlingssted, sier Levik. Dermed ikke sagt at hytta slik vi kjenner den fra 1970- og 1980-tallet er ute av bildet. Mange av dem ligger for seg selv med stor tomt og langt unna nærmeste nabo. Dette er en luksus mange søker. Men de fleste er nå om dagen gjenstand for renovering og oppgradering.

Fornyelsesbølge blant 1970-tallshyttene

Hyttemessen samler alle slags hytteeinteresserte. De som går med planer om å kjøpe tomt og ny hytte vil finne tomtetilbydere fra Vestfolds nærmeste fjellområder i Telemark og Buskerud. Likeså vil de toneangivende hytteleverandørene her til lands være på plass. 

- Vi trekker vanligvis et stort publikum av etablerte hytteeiere. Mange av dem skal oppgradere 70-tallshytta. Vi møter blant annet mange unge familier som har overtatt foreldrenes gamle hytte, men som nå ønsker å modernisere den med toalett og dusj. Det må ofte til, om ikke for annet enn tenåringenes skyld, ler Bjørnstad.

- Nyheter?

- Ingen hyttemesse uten nyheter, bekrefter Levik. Noen fullgod oversikt har vi rett nok ikke, men jeg vet at det innenfor batteriteknologi og solcellepaneler kommer interessant nytt. Leverandørene av utstyr til ”fjernstyring av hytta” utvikler også hele tiden nye produkter og tjenester. 

Tips en venn Skriv ut