IMG_5705

Ny fart og optimisme i hyttemarkedet - rekorddeltakelse på Hyttemessen

Hektisk aktivitet på Exporama Senteret på Hellerudsletta i kveldstimene onsdag. Klokka 12 i dag skal alt være klart. Da åpner tidenes største hyttemesse her til lands. - Den overveldende oppslutningen må være et uttrykk for at det er ny fart i hyttenæringen rundt om i landet, sier arrangørene Tore Bjørnstad og Per Levik.

IMG_5707
Allerede onsdag ettermiddag hadde Møbelhuset Leira-Gol gjort ferdig sin store stand og bokstavelig talt dekket bordene for hyttegjestene.

At det er bevegelse i markedet bekrefter blant andre eieren av Østlaft Bygg AS, Esten Kjølvang.

- Nå er det god fart, og vi rekker nesten ikke å være ajour med å besvare alle forespørsler om pris og tilbud. Vi selger dobbelt så mange hytter i år som i fjor, sier Kjølvang som har vært i hyttebransjen i en årrekke og har levert rundt 450 hytter.

Til hyttemessen har Kjølvang og hans team forøvrig satt opp en komplett og ferdig innredet laftehytte på utstillingsområdet. Den er solgt på forhånd og innredet og utstyrt akkurat som eierfamilien ønsker. Den kommer forøvrig til messen for å besikte hytta - før den skal plukkes ned for å fraktes til Sunnmøre og settes opp på nytt.
 

Alle de store og toneangivende aktørene i det norske hyttemarkedet er forøvrig på plass og forventningene er store både hos utstillere og arrangøren. Exporamasenteret på Hellerudsletta har vært en hovedarena for hyttemesser og et samlingssted for hyttefolk gjennom mange år. Utstillingene har samlet titusener, og publikumsinteressen antas å bli høy også denne våren.

- Vi er veldig godt fornøyd med at de store aktørene i det norske hyttemarkedet satser så sterkt på Hyttemessen. Deres nyheter og hytteprodukter omfattes alltid med stor interesse. Men når det kommer til stykket er det bredden av aktører og tilbud som er viktigst. Jeg kan ikke se for meg noe felt innenfor norsk hytteliv som ikke blir å finne på Hellerudsletta disse dagene, sier Tore Bjørnstad.

IMG_5705
Den kjente produsenten av laftehytter, Østlaft Bygg AS, har satt opp en komplett hytte, ferdig innredet, i en av Expormas store haller.

Her er ”alt”

Snuser du på tomt, kan utgangspunktet ikke være bedre enn dette. Vil du studere byggematerialer, byggeteknikk, rådføre deg med eksperter og leverandører, ja, så finnes heller ikke et bedre sted enn Exporamasenteret, mener Per Levik.

- Den som vil granske byggestil og planløsninger kan jo dessuten ta turen innom visningshyttene på Norsk Hyttesenter, som ligger vegg i vegg med Exporamas haller. Her er dørene åpne til langt over tjue hytter. Ingen skal måtte forlate messeområdet uten å ha funnet det de var ute etter, eller i det minste noe av interesse, sier Levik.

Han legger til at hyttemessen alltid har vært et naturlig startsted for den som går svanger med hytteplaner. Men mens messene tidligere år har vært dominert av produkter og tjenester er det verdt å merke seg at hyttedestinasjonene nå legger vekt på å gjøre seg synlig.

Destinasjonene viser seg fram

- I messesammenheng har Numedal vært en foregangsregion i forhold til å ”selge” området som et attraktivt sted for den som vil bygge nytt eller kjøpe hytte. Valdres har jobbet planmessig med regional merkevarebygging, og det kommer til å bli godt synlig også på Hyttemessen. Også Telemark er aktiv i konkurransen om hyttefolkets gunst. Bakgrunnen for de regionale framstøtene er nok at kommunene er blitt seg bevisst hvor viktig hytteturismen er for det lokale næringslivet og kommunens økonomi, sier Per Levik.

Barnefamilienes spesielle behov er ikke glemt. Messen er rigget for å engasjere hele familien – små som store, forteller Tore Bjørnstad.

- Bjørneparken kommer fra Flå i Hallingdal og vil sørge for underholdning og hyggelige aktiviteter for barna. BJØRNEPARKEN er jo et begrep for alle dyreinteresserte familier på Østlandet. Om de ikke kommer med bjørn til messen, vil de i hvert fall ha med dyr og andre attraksjoner, sier Bjørnstad.

Den som søker inspirasjon og impulser fra trendekspertene, drar heller ikke forgjeves til Hellerudsletta disse dagene. Jotuns fargeekspert, Lisbeth Larsen, kommer og deler sine ideer med publikum. Det samme gjør Bergene Holms produktsjef, Amalie Ree.

Tips en venn Skriv ut