Vyrke daglig leder Steinar Lyseng

Valdres Trebehandling skifter navn til VYRK

01. september 2015

Foto: Kari Skrautvol

Valdres Trebehandling som er av de store leverandørene av ferdigbehandlet kledning, listverk og panel til hyttebyggere, skiftet 1. september navn til VYRK. Når noe skal lages, må du ha godt «vyrkje», sier de på ekte Valdres-dialekt. Derav det nye navnet VYRK, forklarer daglig leder Steinar Lyseng.

- Det håndlaget vi har og følelsen for gode materialer trenger et navn å leve opp til. Et solid navn som ikke bare forteller hva vi gjør, men hvordan vi gjør det. Navnet vårt skal fortelle alt dette. At vi er stolte, nære, virksomme og til å stole på. Sist, men ikke minst skal navnet ytre vårt håndverk, for det er jo det vi driver med, sier Lyseng.

Vyrk 2

Selger mer

Bedriften har i år vært i markedet i ti år. De siste årene har markedsutvikling vært et sentralt tema og resultatet er økt omsetning i både eksisterende og nye markeder.

- Å bytte navn til noe som gir et enkelt, synlig og moderne uttrykk, er at av tiltakene i vår markedsutvikling, sier den daglige lederen. Selv om navnet er nytt, står vi for de samme verdiene som før.

Ferdigbehandlet trevirke

VYRK leverer industrielt behandlet treverk til det profesjonelle bedrifts- og hyttemarkedet.

- Kledning, panel og listverk er beiset eller grunnet og malt under optimal temperatur. Varene leveres i valgfrie farger som bedriften selv brekker og blander, forteller Lyseng og mener leveringstida er markedets beste.