Snøhetta

Telemark: Snøhetta-hytter inspirert av stabburet

Illustrasjon: Snøhetta

Stabburet tjener som modell for en ny serie hytter, som Snøhetta har tegnet for hytteutbyggere i Nissedal.

Nissedal kommunestyre ga nylig sitt ja til en reguleringsplan for 60 hytter i Svivkollen nord ved Nisser i Telemark, melder avisa Varden.

Reduserte naturinngrep

Utbyggerne er Jan Aarak, Ragnar Aarak, Geir Pettersbakken og Carl Erik Winther Larsen. De har brukt selskapene Snøhetta, Dronninga Landskap og Planhuset til å lage planene.

Det er blant annet ønsket om å redusere naturinngrepene i forbindelse med utbyggingen som har fått Snøhetta til å se hen til tidligere tiders stabbur, dvs bygge på stolper og la hyttetypene følge terrenget. Om dette blir den endelige formen på hyttene, mener utbyggerne er litt tidlig å si. 

Ønsker et felt som skiller seg ut

Snøhetta er engasjert fordi utbyggerne håper hyttefeltet skal skille seg ut og dermed bli mer attraktivt, sier Ragnar Aarak til avisa. Nå venter utbyggerne på et konkret tilbud fra Snøhetta.

Jan Aarak mener det skal gå greit å få salg på hyttene når de legges ut, trolig neste år.

– Reisetiden til Nissedal er kortere enn til Hovden, for eksempel for folk fra Arendal. Og fra Grenland er det under to timer hit, framholder Jan Aarak og konkludere med at det dermed er nesten en time kortere reisevei enn andre hytteområder de kan tenkes å konkurrere med i nordenden av Telemark, ifølge Varden.