Marte Wexelsen Gokøyr

Steng gnagerne ute med mus- og rottebørste

Foto: Skjermdropp fra Skadedyrbutikkens demonstrasjonsvideo

Et effektivt verktøy for å stenge av hytter og hus for mus og rotter er mus- og rottebørster, skriver bladet Byggmesteren. I store deler av Sør-Norge er det nå hundre ganger mer mus enn i normalårene. Å tette  med disse geniale børstene er lurt nå som innelivet også frister gnagerne.

2014 er et ekstremt museår. På hvert mål skogbunn i deler av Sør-Norge kryper det 70 til 100 mus, skriver forskning.no. Nå som det vintres søker de smarteste av gnagerne til hus og hytter for å finne ly og mat.

Steng for vinteren

Mus- og rottebørsta som leveres av Skadedyrbutikken, er et børsteliknende produkt laget av plast. Produktet sammenliknes med en flaskebørste. Børsta har en diameter på ca. 10 cm og monteres/festes opp under ytterkledningen,i  hjørnekasser, i ventiler og sprekker for å hindre inntrenging av mus og rotter i bygget, skriver  Byggmesteren. Skadedyrsbutikken har ulike versjoner av løsningen.

Se videopresentasjon av børsta her

Produktet er lett bøyelig og monteres enkelt uten bruk av verktøy. Børsta gir god beskyttelse mot inntrenging av gnagere, samtidig som den sikrer god lufting.

Skadefritt

Gnagere kan gjøre store og små skader i hus og hytter. Det er ikke bare mat og matrester som fortæres. De kvier seg ikke for å gå løs på vegger, gulv, dører, tepper og møbler. Mest alvorlig er skader som kan oppstå på vann- og avløpsrør eller nedgnagde strømledninger som øker risikoen for kortslutning og brann.