Solhytten

Solhytten: Knallstart på 2016 - tross oljenedturen på Vestlandet

Oljenedturen på Vestlandet har så visst ikke rammet den store hytteprodusenten Solhytten i Sirdal. Fjoråret var selskapets beste noen sinne og året har fått en knallstart. I forrige uke ble det solgt fem hytter til en gjennomsnittlig pris til fem millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Når også en sjette er reservert har Solhytten aldri hatt en bedre start på året.

– Med den starten vi har fått, har jeg tro på et godt år, sier utbygger Njål Østerhus i Øster Huskonsernet, som eier Solhytten. På tre visningsdager i romjula dukket det opp rundt to hundre personer på visning i Brendeheia i Hønedalen.

Ga full gass

Han forteller til Aftenbladet at han var skeptisk til markedet og hvordan de skulle gripe det an etter å ha investert 40 millioner kroner i tomtekjøp og infrastruktur på delfeltet. Vi fryktet at det skulle være et trått og vanskelig marked på grunn av oljenedturen, så spørsmålet var hva vi skulle gjøre for å satse. I stedet for å bremse ga vi enda mer gass, sier Njål Østerhus. I løpet av tre måneder bygde de derfor tre fullt møblerte visningshytter før jul. Hyttene er for øvrig utviklet i samarbeid med sivilarkitekt Dag Brantenberg Fasting i Sjo Fasting arkitekter.

100 hytter og byggesett

Solhytten solgte i fjor 20 hytter i Sirdal og 80 byggesett over hele landet og leverte sitt beste år noen gang. Totalt er det regulert rundt 300 hyttetomter i Hønedalen hyttegrend, hvor utbyggingen føres av av Solhytten og Sinneshytta.