Hurdal

Skal selge 105 tomter i Hurdal - to solgt, fire reservert

På fem år regner eiendomsmegler Ann Kristin Hoset og tomteutvikler Thomas Sørlien å selge 105 hyttetomter i Hurdal.

Foto: Eiendomsmegler1/ finn.no

Selv om tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at antall fritidseiendommer i Hurdal gått ned de siste årene, mener utbygger Thomas Sørlien det er marked for de 105 hyttetomtene i Hurdal.

Priser fra 600.000 kroner

– Ja, det virker sånn. Det står i hvert fall folk på vent rundt de andre hyttefeltene som er til salgs i Akershus og resten av Østlandet, så det ser ut som om

hyttemarkedet er hett om dagen, sier Sørlien til Romerikes Blad. Tomtene ligger ute på Finn.no og er priset fra 600.000 til 1.375.000 kroner per tomt. Størrelsen varierer mellom 900 kvm og to mål. Samlet planlegges Hurdalslia Hyttegrend ha 107 hytter. Et tilliggende næringsområde med bla bevertningssted er satt av med 80 mål.

De første får de beste

Etter at annonseringen startet i mai, sies responsen å ha vært bra. To tomter er solgt og hytteprodusenten Østlaft har reservert fire.

– De som har kjøpt først får de fineste tomtene, men det er jo generelt vanvittig fine tomter med utsikt over sjøen og vestvendt sol hele dagen til langt utpå kveldinga, reklamerer Sørlien til Romerikes Blad.

Hus på landet

Hoset og Sørlien opplever at interessen for denne type hyttetomter er størst fra folk i Oslo og på Nedre Romerike.

– Det er nok mange av dem som pendler på hytta i tre-fire timer som ser for seg å ha en hytte litt nærmere. Dette blir som et hus på landet du kan reise til om du til vanlig bor i leilighet i Oslo, sier Sørlien til RB.

I 2015 ble det solgt 21 fritidseiendommer i Hurdal.