5C7A7678

Setter opp Hyttemessen også i Bergen og Vestfold

Hyttemessen på Hellerudsletta har vært en institusjon i hytte-Norge i et par tiår. Men det på tide at en samlet hyttebransje kan møte publikum også andre steder enn bare på det sentrale østland. Nå kommer den også i Bergen og Vestfold. Bare få uker etter lanseringen av Hyttemessen i Vestfold, Telemark og Buskerud er hele 900 av totalt 1300 kvm messeareal bestilt av av aktører i hyttemarkedet!

Vi i Hyttemessen har gått svanger med disse planene i lengre tid. Gjennom våre publikumsundersøkelser ser vi at messen på Hellerudsletta i særlig grad trekker publikum fra Oslo og Akershus samt innlandsfylkene. Når vi til høsten setter Hyttemessen opp i Runarhallen i Sandefjord 9.-11. november, er det med forventning om at vi kan nå et interessert publikum særlig fra Buskerud, Vestfold og Telemark.

Vestfold - Norges tredje største ”by”

Sandefjord et naturlig utgangspunkt i satsningen sør for Oslo - sentralt som byen ligger i denne folkerike regionen. Vestfold er i seg selv et lite fylke, men svært tett befolket. Ja, om Vestfold kan man godt si at fylket er Norges tredje største ”by”. Med nesten 250.000 innbyggere kommer Vestfold rett etter Bergen. Folketette Grenland og det store hyttefylket Telemark ligger så å si vegg i vegg. Og Drammensregionen er bare en trekvarters biltur unna.

Høy interaktivitet mellom fylkene

Vi i Hyttemessen mener det er på høy tid at det blir arrangert hyttemesser i denne regionen, som har noen av landets mest attraktive hytteområder.

Hytter på Vestfold-kysten er blant de mest etterspurte. Mange nettopp fra innlandsfylkene drar hit når de skal nyte sjø og sommerlig badeliv, hvis de da ikke har hytter i egen skjærgård. De er det mange av også i Telemarks skjærgård. Når vestfoldingen skal til fjells, finner han og hun lite å glede seg over i nærområdet. Da går turen nettopp til Telemark og Buskerud. På dette området er det en interessant interaktivitet mellom de tre fylkene.

Har savnet satsing i Bergen

Våren 2019 kommer Hyttemessen endelig til Bergen og Grieghallen. Arrangementet er lagt til dagene 8.-10. mars, altså en vårmesse på linje med hovedmessen på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Utstillere vi har snakket med mener det er på høy tid at Hyttemessen satser i Bergen. I Bergens-regionen er interessen for hytter og hytteliv minst like stor som ellers i landet. Vi gleder oss til å regissere en bredt anlagt messe i Grieghallen. Her vil bergenspublikumet blant annet få møte noen av landets fremste hytteprodusenter, tomtetilbydere fra de populære hyttedestinasjonene i Bergens nærområde, selgere av interiørartikler og tjenestetilbydere. 

Store hytteprodusenter på Vestlandet

Flere store hytteprodusenter har sitt hovedmarked nettopp på Vestlandet. De siste årene har disse ikke hatt noen ”drahjelp” gjennom hyttemesser. Selv om egen markedsføring på ulike plattformer er viktig, er det liten tvil om at en massemønstring som en hyttemesse, er en ekstra kraft når man skal nå ut til et stort publikum på kort tid.

Messesjefene understreker at begge de nye arrangementene vil bli promotert like bredt og heftig som messen på X Meeting Point (Hellerudsletta).

Tips en venn Skriv ut