hyttekjoekken_utsnitt_foto_Per_Erik_Jaeger_IFI

Sett farge på hyttetilværelsen

Her er det ingenting som vitner om tidligere, gulnede tilstander. Kjøkkenene ble som nye ved hjelp av maling.

Tekst: Trine Midtsem/ifi.no, Foto: Per Eik Jæger/ifi.no, Frode Larsen/ifi.no

 

hyttekjoekken_Ringebu_foto_Frode_Larsen_IFI
Underskapene er malt i en mørkere nyanse enn overskapene, for å skape tyngde mot gulvet. Overskap i farge Wet Sand 3, underskap i farge Wet Sand 1, fra Flügger.

Det disse hyttekjøkkenene har til felles, er at de i utgangspunktet var mørkegule. Ubehandlet treverk med store kvister, påvirket av lys, tid, fyring og matos gjennom mange år. Det en gang så lyse, delikate treverket hadde fullstendig endret karakter og mistet sjarmen – et bilde av en helt klassisk tilstand i norske hytter.

Nå er det fryd og gammen som råder, og hytteeierne forteller at det er hyggelig å bruke farger, ikke minst for atmosfære og trivsel. 

Fargevalg

Fargepalettene på hytta blir gjerne valgt på bakgrunn av naturen og området rundt, eller ut fra tradisjonelle farger knyttet til fjell, sjø og skog. Disse hyttene er ingen unntak, fargene er funnet i naturen rett utenfor døren. Stein, mose, blader, kvist, trær, myr, fjell, gress og blomster har vært kilder til inspirasjon. Og fargepalettene finner man igjen i de øvrige rommene i de respektive hyttene.  

I oppussingsprosessene som har pågått, er det gjort personlige valg. Og det er de som til syvende og sist bør være det avgjørende, for å sikre at man vil trives til fulle; nemlig smak & behag!   

Les mer her  

Hytte Marker innlandshytte ved sjø, IFI oppusingssak lyst interiør fine uteplasser
Her er det lavt under taket, så overskapene ble nærmest skjult ved å males i samme farge som veggen; S 1502-Y50R, noe som blant annet gjør at veggen oppleves som høyere. Underskapene har en mørkere gråfarge; S 5502-Y.