v922b-camera001-1280x720

Saltdalshytta med storsatsing på Oppdal, skal bygge 40 nye hytter

Saltdalshytta storsatser på Oppdal. Et område på 23,5 mål ved Stølen skisenter skal bebygges med 40 hytter.

Tommel opp fra rådmannen

Illustrasjon: Saltdalshytta. Modell Rustik.

” Rådmannen gir tommelen opp for gigantsatsing i Stølen”, skriver avisa Opp om Saltdalshyttas planer. Foreløpig arbeides det med å avklare detaljer med Oppdal kommune. Det er arealutnyttelsen som er tema.

Saltdalshytta ser for seg en hyttebebyggelse som likner på andre hyttefelt på Oppdal. Der kommunen legger opp til en arealutnyttelse på 40 prosent, ønsker Saltdalshytta 35 prosent utnyttelse. Og mens kommunens planer tilsier gesimshøyde på seks meter, hvilket betyr to etasjer, legger utbyggeren opp til lavere.

Leilighetsmarkedet klapper sammen

Kommunens opprinnelige ønske var å bebygge området med leiligheter, forteller OPP. Men dette markedet har klappet sammen. Det siste leilighetsbygget i tilknytning til Stølen ble bygget for tjue år siden.

– Leilighetsmarkedet til fjells i Norge har forsvunnet. Vår erfaring med hva som er ønsket av markedet, er frittstående hytter fra 90 til 120 m2, sa prosjektleder Stein Erik Heggset til OPP i desember.

Hytter til 2,5 mill

Saltdalshytta har i Stølen-planene tatt utgangspunkt i ei hytte på 88 kvadratmeter med priser ned til 2,5 millioner for de rimeligste hyttene. Planen er å få starte hyttesalget under Fjell- & Fårikålfestivalen, forteller OPP.