Furutangen03

Roser Lise og Jan Skogheims Furutangen-satsing

Østlendingen er på lederplass full av lovord om Lise og Jan Skogheims suksess i Furutangen i Osen. Nå har ekteparet nemlig investert i et kunstsnøanlegg til 2,5 millioner kroner.

Anlegget åpnes i helga. Målet er å gi hytteeiere, lokalbefolkninga og andre skiinteresserte et langrennstilbud så tidlig som mulig.

Stor betydning

”Totalt er det investert over en milliard kroner i Furutangen i løpet av disse åra. Det er ikke vanskelig å forstå at dette har stor betydning, for Åmot-samfunnet generelt og for Nordre Osen spesielt. At noen har tro og vilje til å ta store løft, og visjoner som mange kan oppfatte som urealistiske, er uvurderlige bidrag til å opprettholde næringsliv og bosetting i distrikt-Norge. Furutangen har passert mange mindre hytte- og skiområder, og er nå absolutt å «regne med» når vi diskuterer reiselivet i Hedmark”, skriver ansvarlig redaktør Tom Martin Kj. Hartviksen.

Godt valg

”Hytteeierne i Osen, som i tillegg til å nyte naturen, aktivitetene og stillheten i Furutangen også har kort veg til enda større forhold i Trysil, har gjort et godt valg når de har valgt seg hytteområde. Og vi er trygge på at de første som dristet seg til å kjøpe seg hytte også har gjort en svært god investering”, heter det på lederplass. 

Forståelig skepsis

Hartviksen skriver det var lett å forstå skeptikerne da ideen om å bygge ut hytte- og aktivitetsområdet i Furutangen i Osen ble lansert for litt over ti år siden.

”Trysils posisjon i ski- og hytte-Norge var allerede svært sterk, og det fantes også flere mindre ski- og hytteområder rundt om ellers i regionen. Likevel gikk ekteparet Jan og Lise Skogheim på med krum nakke. Og de foreløpige resultatene taler for seg: Siden 2005 er det bygd over 500 hytter i Furutangen. I tillegg er det investert i alpinanlegg, kafeer og selskapslokale, det er bygd aktivitetsområde, og det kjøres opp mange mil med skiløyper hver vinter”, skriver Østlendingen