wood design

Nyheter i fleng for hyttefolket på Hyttemessen

Folk på hyttemesse er opptatt av nyheter, og på Hellerudsletta er de ikke vanskelig å finne i disse dager. For eksempel veggpanel bygget av flis!

Det er det nystartede selskapet Wood Design som står bak. Firmaet eies av tre ”travere” i bransjen: Jønland AS, trelastmannen Per Erik Eide og Øyvind Ruud. Deres to første hovedprodukter er flis-panel og Strax-panel, begge deler ganske interessante nyheter.

Jønland Golgata
Jønland presenterer et ferskt produkt på Hyttemessen: Mektige lysstolper med innmontert ledlys.

Siste skrik: Flispanel

- Flispanelet er ganske rustikt i stilen. De lages i kvistfri , heltre furu, om ønskelig også dyppbeiset i ulike farger. Panelet kommer i små moduler, som enkelt monteres og festes på veggen med lim, forklarer Helge Jønland. Han har klokkertro på det nye panelet, som er helt i tråd med det ferske selskapets forretningside: Å utvikle nye designprodukter i trevirke.

Laminert veggpanel

Det gjelder også Strax-Panelet. Opphavsmannen til dette er Per Erik Eide, som lenge har gått svanger med en ide for å lage det perfekte veggpanelet.

- Jeg har lenge spekulert på hvordan vi kan lage et stabilt veggpanel i tre som ikke bukter seg, et hvor kvister ikke svetter, et som ikke trekker seg sammen eller ekspanderer, forteller Eide. Resultatet ble et unikt laminert og fingerlimt løvvirkepanel. Panelet leveres børstet og malt.

- Det lyder dyrt med laminert panel på veggen?

- Dette er ikke det billigste, men heller ikke det dyreste. Litt må man regne med å måtte betale for et panel med en så særegen kvalitet, sier Jønland og Eide.