IMG_9800

Norefjell: Solgte 14 hyttetomter på rappen

Ikke før hadde kommunestyret i Krødsherad sagt ja til detaljreguleringen av et område med 14 hyttetomter ved Norefjell Skisenter, var alle fjorten tomter solgt!

Tomtekjøperne sto nærmest og «klorte på døra» og ventet på å få kjøpe, forteller Even Skjetne Bøe i Norefjell Prosjektutvikling til avisa Bygdeposten. Salget var helt avgjørende for en planlagt millioninvestering i skisenteret.

Finansierer utbygging av skisenteret

– Pengene fra tomtesalget skal finansiere høydebasseng. Byggingen begynner rett rundt hjørnet. Vi skal bare få de siste søknadene behandlet. Bassenget skal ligge i bunnen av Ravnås-heisen, sier Skjetne Bøe til Bygdeposten. I tillegg skal snøproduksjonsanlegget bygges ut med nye rørgater og snøkanoner. Dette skal være klart til bruk til høsten. Med et oppgradert anlegg vil skisenteret også kunne utvide sesongen. Snøproduksjonen kan starte tidligere fordi vannet i høydebassenget vil være kaldere enn i Krøderfjorden, der de hittil har hentet vann.

Planlegger leiligheter

Høydebasseng og snøproduksjonsanlegg er første trinn i et større utviklingsprosjekt rundt Norefjell skisenter/Norefjellstua. Neste skritt blir å sette opp leilighetsbygg med utleieenheter som kan gjøres om til selveierleiligheter etter ti år.

– Vi er i gang med å planlegge disse leilighetene, sier Even Skjetne Bøe til Bygdeposten.