IMG_6679

Nore og Uvdal klemmer til - 739 nye hyttetomter kommer

Nore og Uvdal satser på å rykke opp en divisjon som hyttekommune.

Nå har kommunestyret vedtatt områdeplanen for Øvre Uvdal, som betyr at det ligger til rette for bygging av 739 nye hytter.

IMG_6679
- Kommunestyrets vedtak er historisk, sier Geir Prestegården (tv) her sammen med en rekke utstillere fra Nore og Uvdal på hyttemesse.

- Historisk, sier Prestegården

– Dette er en historisk dag. Jeg mener dette innleder en ny epoke med Uvdal som en helhetlig reiselivsdestinasjon. Og nå har vi rammene som skal til, sier grunneier, utbygger og styremedlem i Miljøringen SA, Geir Prestegården til Laagendalsposten.

Betyr mye for kommunen

Planen innebærer tilrettelegging av omkring 300 tomter på toppen av Uvdal alpinsenter, 150 nye i et nytt felt i Fjellsnaret og over 200 tomter i Nørstebølia Vest.

– Dette er et gledelig vedtak og jeg tror det vil bety mye for utviklingen av kommunen. Dette viser at vi fører en aktiv næringspolitikk, sier ordfører Eli Hovd Prestegården (Sp).

Håper på investorer

– Det er unikt å ha så mange byggesaksklare tomter i et så stort omfang. Det vi nå kan ønske oss og håpe på er at større investorer fatter interesse for Uvdal. Gjerne en lagspiller som nå har fått den utløsende faktor, sier ordføreren.