Nordseter

Nordseter ut av Sjusjøens skygge - hundre tomter klare

Nye hytter bygges som aldri før på Nordseter. Etter mange år i skyggen av Sjusjøen og Hafjell, er det nå Nordseters tur.

Tekst og foto: Einar Lyngar

Billigere og større tomter, men samme flotte fjellområde. Når VA-ledningen blir ferdig, tror bransjen at det blir et eksplosivt salg.

Nordseter 2
De mange tomtefeltene tilbyr alle god utsikt

Helt annet prisleie

Nær 100 tomter er klare eller i ferd med å bygges ut, og interessen er større enn noen gang. Til tross for at Nordseter ligger et steinkast fra Sjusjøen og har de samme løypene og samme fine utsikten, er prisnivået et helt annet.

Lav pris, kombinert med større tomter, frister stadig flere, og nå er det lett å selge hytter på Nordseter, forsikrer eiendomsmegler Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler1.

Fire-fem byggefelt klare

Det er fire, fem store hyttefelt som nå er byggeklare, og det bygges nyehytter på alle felt.

Hyttefelt som Nordseterlia 1 og 2, Lillehammer sæter 2, 3 og 4, samt Nordseter fjellgrend er alle klare med infrastruktur. Det er fullt kjør med bygging av nye hytter i alle feltene. Langs Nordsetervegen har det i vinter vært stor aktivitet med å få lagt den nye VA-ledningen, som er klar på forsommeren.

Utsiktstomter

– Det betyr ikke at salget av hytter på Sjusjøen og Hafjell er nedadgående, understreker eiendomsmegleren. Det har vært en svært fin vinter for salg på Hafjell, og det er mange kjøpere. Det samme på Sjusjøen, der det er raskt omløp på både gamle hytter. Også Kroksjølia, som ligger på «andre siden» av Sjusjøen, er et område stadig flere vurderer.

Nordseter har nå fått flere hyttefelt med fine utsiktstomter. Her tilbys mange av hyttene med tomter på halvannet mål til en pris som er langt lavere enn på Sjusjøen.

Interessen vil ikke Holen Bergseng klage på.

Nordseter
Murer Rune Berntsen fra Åsmarka er ettertraktet. Han tror det blir lenge til han blir arbeidsløs.

Tomt med hytte fra 2,7 mill.

– Når den nye vann- og kloakk-ledningen fra Lillehammer er klar, kan vi starte salget for alvor, forteller Erik Karlsen i Tremax as i Nordseterlia 2.

Hans selskap bygger alt de kan for tiden, og har 30 tomter de kan bygge ut, foruten de 40 hyttene som alt er solgt i første byggetrinn. Hyttene selges nøkkelferdige på selveiertomter, og har en pris fra 2,7 til 3,5 millioner.

Da er tomteprisen på 300.000 og innlagt vann samt kloakk beregnet til 270.000 pr. hytte inkludert.

Hyttefeltet Tremax bygger i er en forlengelse av Birkebeinerbakken, og har den samme utsikten og kvalitetene.

Der ble det nylig solgt ei tomt til tre millioner i Brøttum almenning. På Nordseter får du både hytte og en større tomt, til bare tomteprisen noen kilometer unna.

Nordseter 3
Nordseter kommer for fullt.

Selger på Sjusjøen - satser på Nordseter

Thomas Kiønig forteller at det har vært en voldsom pågang forhyttetomtene i Lillehammer sæter, området rundt der den gamle Heimevernsskolen lå, samt området ovenfor Landetjern.

Der er det tilrettelagt for et hundretall hytter. Saltdalshytta er ferdig med å bygge 12 hytter, og snart starter de med bygging av ti til, mens Tinde utvikling har sikret seg et område i Lillehammer sæter 3 med 52 tomter.

30 av disse unike tomtene med god utsikt ved vannet er allerede solgt, forteller grunneier Elisabeth Holte Holten.

– Prisnivået på Nordseter har fått hytteeiere på Sjusjøen til å skifte beite. Ved å selge hytta på Sjusjøen får de god pris. Ved å investere pengene i nyhytte på Nordseter får de langt mer for pengene, sier hun.

Tips en venn Skriv ut