ta174-anim003-1280x720-0185

Nord-Norge: – Enorm etterspørsel etter hytter ​

Etter mange år med formidabelt salg i Sør-Norge, er Saltdalshytta er klar for å gå sterkere inn i det nordnorske hyttemarkedet. 

Illustrasjon: Saltdalshytta/Aurora SMART 174

- Nordlendinger vet at trender sørfra etter hvert kommer nordover, sier markedssjef Trond-Arve Nikolaisen til Avisa Nordland. Vi har lært veldig mye av prosjektene sørpå. Vi drar med oss det vi har lyktes med der, slik at nordlendinger kan dra nytte av det, sier markedssjefen til Bodø-avisa. 

Mindre velvilje i nord

Han forteller om stor pågang fra nordnorske hytteinteresserte.

– Det har vært enorm pågang, sier Niklaoisen men registrerer at det ofte skorter på velvilje blant dem som skal legge til rette for hyttebyggingen.

– Det er problemer i velvilje her oppe i nord, i sør er det mye mer velvilje politisk til disse prosjektene. Der nede har de sett at det funker, og det er det tydeligste tegnet på at vi henger etter her oppe i nord, sier han til AN. 

Offensive grunneiere

Mens det kan være vanskelig å komme gjennom hos lokale myndigheter, har Saltdalshytta et godt samarbeid med grunneiere.

– Ofte er det grunneiere som ikke tør å ta en stor økonomisk risiko med å bygge ut infra- struktur til dagens krav i markedet. Da setter vi sammen en forretningsplan sammen med grunneierne, så selger de tomtene, mens vi leverer hyttene.

Nikolaisen sier til avisa at mange grunneiere tar kontakt i disse dager.

- Vi blir kontaktet av veldig mange, og er i dialog med flere. Men vi har ikke kapasitet til å hive oss på alt, så vi må velge med omhu, sier markedssjefen og bekrefter den generelle tendensen om at folk stort sett vil flytte inn i en ferdig hytte.

– Folk har det veldig travelt om dagen, og vil ha en pakkeløsning, sier han.