Hytte Sanderstølen

Nesten 190 nye hytter planlegges på Sanderstølen

Eierne av hotellet på Sanderstølen har hatt stor suksess med ombyggingen til private fritidsleiligheter. Komplekset består nå av rundt 160 leiligheter, og på hotellområdet er i tillegg 30 hytter og rekkehus. 

ca 400 fritidsboliger totalt

I nærområdet er utbygging av nærmere 50 hytter i gang. Dessuten er det i følge avisa Valdres varslet om oppstart av planarbeid for bygging av i underkant av 20 hytter på naboeiendommen Stølsdokken. Sammen med de nesten 186 i planforslaget, legges det dermed opp til etablering av totalt cirka 400 boenheter for fritidsbruk i området. 

Hytte Sanderstølen
Hytter som denne mener eierne av Sanderstølen skal treffe et bredt marked. Fotokilde: Finn

Positiv kommune

Prosjektansvarlig Svein Riste i Frost utvikling uttrykker stor glede over kommunens positive holdning til planene for Sanderstølen.

– Det styrker næringsgrunnlaget både for hotellet og for andre næringsaktører i området, sier Riste til avisa. Bebyggelsen er samlet i «øyer» i landskapet med grøntarealer imellom. Dette gjør at både vilt- og beitedyr kan ferdes mellom bebyggelsen. Han synes utbyggerne sammen med arkitektene har fått til en plan som på en god måte ivaretar ulike interesser. 

Nøktern prising

Publikum opplever området også som attraktivt, sier han.

– Vi har siden salget av hytter startet høsten 2014 solgt cirka 70 hytter, og vi opplever også svært stor interesse rundt hyttene og det nye feltet, sier han og nevner at de har tre hyttemodeller som kjøpere kan velge mellom. Ytterligere en modell blir lansert med det første. Prisingen er nøktern for å nå fram til en bred gruppe av kjøpere, sier Riste til avisa Valdres.