Sundby 008

Ladet opp på hytta, nå skal han knive om VM-gull

Hytta på Sjusjøen er ladestasjonen når vår langrennsstjerne Martin Johnsrud Sundby (32) forbereder seg til de store mesterskapene. Også nå før VM i Lahti.

Ingen ting kan måle seg med hyttelivet på Sjusjøen, forteller Johnsrud Sundby til Se og Hør. Treningsforholdene er strålende, her er alltid snø og utsikten fantastisk, ifølge Johnsrud Sundby. Birkebeinerløypa ligger bare noen hundre meter unna.

Sundby 008
Før VM-starten har hytta på Sjusjøen vært en viktig ladestasjon for Martin Johnsrud Sundby. Her er han flankert av representanter for hytteleverandøren sin, Saltdalshytta, på Hyttemessen høsten 2014 - markedssjef Trond Arve Nikolaisen (tv) og salgssjef Tony Røshagen.

Alene på hytta

Han har bodd alene i den 136 kvadratmeter store Saltdalshytta under oppladingen. Hytta – en Aurora 994 – sto ferdig i fjor. Den hadde da vært under planlegging siden 2014. Et ledd i hytteforberedelsene var blant annet ”befaring” på den aktuelle hyttemodellen på Hyttemessen på Hellerudsletta høsten 2014.

80 overnattingsdøgn

– Jeg mangler et gull, og vil gjerne ha det. Skal man bli en mester, må man ha et mesterskapsgull individuelt også, ikke bare vinne verdenscupen. Det er guttedrømmen, og det henger veldig høyt, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.

Familien har forøvrig tilbrakt 80 døgn på Sjusjøen etter at hytta var ferdig.