5C7A5301 (1)

Innovasjon Norge: Vil selge norske hytter og hus til Kina

Innovasjon Norge Innlandet vil lansere norske prefabrikkerte hytter og hus til Kina.

– Det er billigere å transportere et tømmerhus fra Drammen til Kina enn fra Drammen til Oslo, uttaler seniorrådgiver Trond Husan i Innovasjon Norge Innlandet i følge Oppland Arbeiderblad.

Bestilling inne

Direktør Christian Hedløv Engh i Innovasjon Norge Innlandet i mars i Kina sammen med en rekke representanter for norske bedrifter. Både bygninger og kompetanse er etterspurt blant kineserne.

– Vi har en bestilling fra Kina til Innlandet. Kineserne ønsker vintersportskompetanse og de ønsker trebygg og trekompetanse, sier Hedløv Engh til OA.

Lokalt næringsliv engasjert

I etterkant av besøket i Kina i vinter, har Hedløv Engh & Co engasjert lokalt næringsliv for å komme i posisjon for å selge sine varer og tjenester til kineserne. I første omgang er «treklynga», Norwegian Wood Cluster, engasjert.

Norwegian Wood Cluster er et bedriftssamarbeid med ambisjon om å bli verdensledende innenfor industrialisert trebyggeri. Åtte bedrifter har gått sammen i clusteret: Moelven Industrier ASA, Hunton Fiber AS, Bolig Partner AS, Gausdal Bruvoll SA, Forestia AS, Mjøsen Skog SA, Glommen Skog SA og Statsskog SF. I tillegg er NTNU med i klyngen. Sammen skal de satse på økt industrialisering i hele verdikjeden, innovasjonsevne og kompetanseutvikling.

Nesten gratis frakt

Innovasjon Norge mener norske prefabrikkerte hytter og hus godt kan eksporteres til Kina.

– Det er billigere å transportere et tømmerhus fra Drammen til Kina enn fra Drammen til Oslo, sier seniorrådgiver Trond Husan når vi undres over transporten av hus og hytter fra Norge.

Grunnen til den billige frakten er det går så mye frakt fra Kina til Europa at det er nesten gratis å frakte varer den andre veien.

Tips en venn Skriv ut