Sølve glass

Ikke bare nytt og trendy - også det eldgamle er på Hyttemessen

Ikke alt er nyheter på Hyttemessen. På en stand er det bare det eldgamle som gjelder.

Sølve bord div
Langbordet på standen må være enhver hytteeiers drøm.

Det er mye ”hardware” på en hyttemesse. Men innslaget av møbler, kjøkkenløsninger, tekstiler og interiørelementer er betydelig. Ønsker du å gi hytta et preg som absolutt ingen andre har, ja, så finner du det som trengs på Hyttemessen - for eksempel unike antikvariske gjenstander.

Dragning til det rotfestede

- Det er interessant å oppleve den økende bevisstheten rundt tradisjonsmøblene og gamle bruksgjenstander, sier Øystein Alexander Sølvesen-Myhre i Sølvesen Myhre Berntsen Antikviteter. Kanskje skyldes det at man begynner å bli litt lei av det  ”tidsløse” og ønsker seg til det rotfestede, spør Sølvesen-Myhre.

Utrendy

Hans stand på Hyttemessen representerer det motsatte av det trendy og hippe. Her handler det blant annet om solide bord, benker og skap – for en stor del fra  1700- og 1800-tallets Telemark og Gudbrandsdalen.

- Nå har også disse gjenstandene kommet ned på et mer folkelig  prisnivå, hvis man kan si det slik. For eksempel har jeg med meg et skap som i 1997 ble solgt for 700.000 kroner.  Her selges den unike gjenstanden fra 1834, malt av Ola Hansson-skolen, for 148.000 kroner.

Noen har tapt

- Så noen har tatt et dyktig tap en eller annen gang siden 1997?

- Ja, det er åpenbart. I en periode var det jo en vanvittig og helt kunstig interesse for slike gamle gjenstander blant ”penge-folkene”. For oss alle er det sunt at prisene har stabilisert seg på et mer normalt nivå. Dermed kan flere genuint interesserte skaffe seg slike ting.

Sølve glass
- Her er et par lekkerbiskener, sier Sølvesen-Myhre. Det nydelige glasset er fra Hurdal Glassverk 1790. Saltkula fra 1780-1790.

Hyttefolk er blant dem som har fått øynene opp for antikke møbler og gjenstander, forteller Sølvesen-Myhre.  Dette er jo slikt som gir hytta egenart , karakter og en atmosfære som er veldig forskjellig fra det brosjyre-sterile miljøet  vi ser rundt oss, sier han.