HYTTEPRIS

HYTTEPRISEN utdeles for første gang på Hyttemessen til våren

Norske hyttebyggere legger mye ”sjel” i hytta. Ja, noen legger mer engasjement i fritidsboligen enn i hjemmet. Mange hytter er så forseggjorte at de uten tvil er kandidater til den nyetablerte HYTTEPRISEN, som er lansert av Bergene Holm AS i samarbeid med Hyttemagasinet. Prisutdelingen finner sted på HYTTEMESSEN på Exporama Senteret i 31 mars til 3. april.

Men skal du være med i konkurransen gjelder det å hive seg rundt. Fristen for påmelding er nemlig 1. desember. Premien er på hele 50.000 kroner. Rammen for deltakelse er vid. Hovedkriteriet er at hyttebyggeren har gjort, eller gjør seg nytte av tre i ulike fasonger. Dertil handler det om hyttas egenskaper som inspirasjonskilde for andre.

Les mer om konkurransen her.

Titusenvis kvalifisert til å delta

Dermed er det titusenvis av norske hytter som på et eller annet vis er kvalifisert til å meldes på - uansett alder, størrelse og beliggenhet. Kanskje har du pusset opp hytta med trepanel med tilhørende listverk, skiftet kledning, bygget terrasse eller kanskje et lite hytteanneks? Da er det all grunn til å melde seg på til HYTTEPRISEN.

Trelast- og treinteriørprodusenten Bergene Holm har i flere år delt ut en inspirasjonspris hvor de har fått inn mange flotte søknader til alle de ulike kategoriene.

Tradisjonsrik eller nyskapende?

- Mange av disse har vært hytter og fritidsboliger, og mange av de tidligere innsendte bidragene er hytter der eierne har gjort store deler av jobben selv. Disse samler vi nå i en egen kategori der vi ikke skiller på eksteriør, interiør og uterom. Her jaktes det etter sjø, fjord, fjell- og skogshytter med gjennomført, tradisjonsrik eller nyskapende bruk av tre, forteller Tone Bente Bergene Holm, juryleder for den nye HYTTEPRISEN.

Både sjø, fjord, fjell- og skogshytter er representert blant de tidligere søkerne. I 2011 vant en hytte Eksteriørprisen. Da konkurrerte den mot sveitservillaer og store funkishus. Det har ofte gjort at disse flotte hyttene ikke har nådd helt til topps.

Inspirasjon for andre

Ved å la hytter og bolighus få egne kategorier håper juryen at de med egen hyttepris vil få inn enda flere søkere som vil vise fram de fine fritidsboligene sine til inspirasjon for andre. Kriteriet er altså at det må være benyttet tre i prosjektet.

Ettersom det er første året denne prisen lanseres, vil ikke juryen vektlegge at prosjektet er ferdigstilt de to seneste årene slik kravet er i de andre kategoriene. Her kan alle hytter med panel, kledning, listverk eller terrasse i tre søke.