5C7A1922

Hyttemarkedet koker i de snøsikre fjellområdene

Snøgrensa kryper oppover og hyttekjøperne løper etter. Markedet for hytter i kalde områder er hett om dagen.

Hytteleverandører og eiendomsmeglere er skjønt enige om fjoråret var et eventyrlig år for hyttesalg. Boomen i fjellhyttemarkedet ser ut til å fortsette med samme intensitet i 2017. En rundspørring VG har foretatt til en del eiendomsmeglere forteller at det koker i markedet. Årsakene er flere, men grønne plener i lavlandet og savnet av ordentlig vinter framstår som en av driverne. Hyttekjøpere vil høyere til fjells - til skikkelig vinter med snø og skiløyper. 

Tore Rugsveen, den kjente eiendomsmegleren i Gudbrandsdalen og som nå er salgssjef i Tinde, betegner markedet som ”sinnsykt bra”.

- Det sier jeg både som Tindemann og megler, sier Rugsveen til VG. Også dyre hytter går unna. Salgssjefen mener det henger sammen med at folk har godt med penger og god tro på framtida, kanskje også med at det er mye uro i verden.

– Samtidig ser vi at mange nå må reise langt for å gå på ski, og da søker flere seg til fjellet, sier Rugsveen til VG. 

Peker seg ut som investeringsobjekt

Eiendomsmegler Are Berg i Aktiv eiendomsmegling i Valdres bekrefter at det går hett for seg også i hans hyttemarked.

– Nå selger vi som bare det, og byggeaktiviteten er stor. Vi er på en måte inne i en stor oppgangstid, sier Valdres-megleren til VG. Etter år med prisstagnasjon i hyttemarkedet mener han hyttene nå peker seg ut som investeringsobjekter.

Administrerende direktør Carl O. Ge- ving i Norges Eiendomsmeglerforbund har inntrykk av at den milde og snøfattige vinteren gjør det enda hetere på hyttemarkedet i disse dager.

– Klimaendringene påvirker nok trykket i fjellhyttemarkedet, fordi folk vil ha ordentlig vinter og snø under skiene, sier Geving til avisa.  Men også rentenivå, økt kjøpekraft og uroligheter i utlandet framholdes som forklaring på det hete fjellhyttemarkedet.

Christian Haatuft: Ti solgte hittil

Eiendomsmegler Christian Haatuft hos Eiendomsmegler 1 på Geilo forteller til VG at han har solgt ti hytter bare nyåret.

Generelt viser det seg at det ligger færre fjellhytter ute i markedet nå enn hva som har vært vanlig på denne tida.