IMAG0261

Hyttefolket strømmer til årets "hyttefestdager" på Hellerudsletta

- Hyttemessens åpningsdag, torsdag, er normalt den minst besøkte av alle messens åpningsdager. Men denne denne gang var tilstrømningen gledelig stor og vesentlig større enn samme dag i fjor, sier Per Levik i Hyttemessen. Det lover godt for fortsettelsen, mener han.

Hyttemessen er landets viktigste møteplass for hyttefolk, stedet hvor publikum møter en lang rekke av landets hytteprodusenter, tjenesteytere, tomteutviklere og selgere av hytterelaterte produkter. Exporama Senteret har gjennom en årrekke vært et sentrum for hyttemesser med titusenvis av besøkende. Norsk Hyttesenter med sine nærmere tretti visningshytter, har også fortsterket Exporama Senteret som samlingssted for hyttefolk og aktørene i hyttemarkedet.

IMAG0261
Markedssjef Thomas Krogedal med Cinderellas flaggskip i forgrunnen. - Nå har vi utstyrt forbrenningstoalettet med display som gir beskjed om noe ikke er som det skal - om askeskuffen for eksempel ikke er satt riktig inn, sier Krogedal.

Store messerabatter

Den store tilstrømningen ventes dagene som kommer.

- Det er viktig å være klar over at Hyttemessen ikke bare er messedeltakernes utstillingsvindu, men en stor markedsplass der publikum kan kjøpe hytteprodukter hvor prisen i flere tilfeller ligger vesentlig lavere enn til hverdags - i forretningen. Det gjelder ikke minst dyre kapitalgjenstander som hyttetoaletter, sier Per Levik. Smarte toalettløsninger er fortsatt "en hit" blant titusenvis av hytteeiere.

Cinderella ut i verden

Dette kan blant andre markedssjef Thomas Krogedal i Cinderella bekrefte. Firmaets toaletter går sin "seiersgang" ikke bare i Norge, men etter hvert også ut over i Europa.

- Vi hadde en jevn strøm av kunder på standen på åpningsdagen i går. Mange har nok fått med seg at Hyttemessen er den eneste stedet hvor de kan treffe våre utviklere og eksperter. Dessuten er dette den eneste anledningen hvor vi selger våre produkter godt under veiledende pris. Jeg har her og nå ikke tallet på hvor mange vi solgte i går, men det var et betydelig antall - ikke minst tatt i betraktning at dette var messens første dag.

Totalt rundt 50 000 Cinderella-enheter er nå i drift rundt omkring. Hyttemarkedet i Norge har i mange år vært vårt viktigste, men etterspørselen øker markert også utenlands.

- Klimautfordringene tatt i betraktning, er vi overerbevist om at det er et stort marked for en teknologi som vår, hvor avfallsproblemet løses på stedet  - uten bruk av vann og uten krav til krevende infrastruktur for behandling av avfallet. Her brennes jo avfallet på flekken og bare en skje aske blir tilbake, sier Krogedal.

Hyttehelg på Hellerudsletta

Den lovende starten gjør Hyttemessens arrangører optimistiske foran helgen.

- Nå har hyttefolk flest vært på påskeferie i fjellet, nytt gode dager med venner og familie. Det er jo da ideer om og planer for forbedringer, utvidelser og endringer "fødes", sier Tore Bjørnstad. Da vet mange av erfaring at Hyttemessen er et fortreffelig sted for å lete etter løsninger og treffe det ypperste av fagfolk som kan gi råd og veiledning.