Strutåsen

Hytta er feriefavoritten i påsken

Mye tyder på at det blir fullt i fjellet denne påsken, og i påsken er hytta feriefavoritt. Omtrent halvparten av de som tar ferie i påsken, drar på hytta. Dette viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse på ferievaner.

– Påske er hytteferie fremfor noen, men mange lar seg også friste av våren i utlandet, sier Sverre McSeveny-Åril, reiselivsdirektør i Virke. Ser vi bort ifra julen, er påsken den ferien hvor flest av oss vil tilbringe tiden med familien.

Famlieliv og skiturer

Åtte av ti nordmenn planlegger å tilbringe ferien med familien. Påsken er også vår mest aktive ferie. 34 prosent av de som drar på ferie oppgir at de gjerne går på ski, eller driver annen aktivitet. Selv om påsken for de fleste betyr hytte og ski, er det mange som fristes mer av vårvær, fortauskafeer eller middelhavsstrender. – 20 prosent av de som tar påskeferie iår oppgir at de skal til utlandet. Her drar folk både på storbyferie og til middelhavsstrender, sier Sverre McSeveny-Åril.

Utlandet frister fortsatt

Utenlandsreiser er også noe som gjerne legges utenom de fastsatte skoleferiene. Folk tar gjerne en uke i Syden eller en langhelg i en storby helt uavhengig av tradisjonelle ferier som vinter- og påskeferie. En fjerdedel av de spurte oppgir å skulle ta seg en ferietur utenom skolens ferier og over 80 prosent av disse turene legges til utlandet. Over 70 prosent av befolkningen planlegger å skulle ta seg en weekendtur I år og 60 prosent oppgir at denne turen går utenlands.

Undersøkelsen er utført av Opinion på vegne av Virke.