Trysilfjellet

Har solgt hyttetomter for over 100 millioner i Trysilfjellet i 2017

Trysilfjell Utmarkslag har hittil i år solgt hyttetomter i de nye områdene Skansen og Mosetra for 105 millioner kroner.

Foto: Ola Matsson/Skistar Trysil

Ikke rart Torbjørn Amdal i utmarkslaget er en fornøyd mann.

– I tillegg til at vi har solgt tomter for 105 millioner i disse to områdene, har vi også solgt hytter på Trysilfjellet Arena. Det er stor interesse for tomter, hytter og leiligheter i alle kategorier i Trysilfjellet om dagen, sier Amdal til avisa Østlendingen.

Full fart for andre aktører også

I det nye Mosetra-området har han solgt 15 tomter i prisleiet 900.000 til 1,9 millioner kroner. I Skansen er 30 av 34 tomter solgt. Her er den gjennomsnittlige tomteprisen rundt 2,7 millioner. Det sier litt om temperaturen i hyttemarkedet at salgsmålet for Mosetra var 20 tomter for året som helhet.

Også Hektoen-brødrene gjør det bra med The Lodge Trysil, skriver Østlendingen. Andre aktører er også i ferd med å realisere nye leilighetsprosjekter.

For mye samtidig?

Utmarkslaget jobber forøvrig med tegninger for et nytt leilighetsbygg på Trysilfjellet Arena. Her ønsker man å tilby leiligheter på mellom 70 og 120 kvadratmeter. Startprisen antas å bli i underkant av tre millioner kroner.

Amdal innrømmer at det er bra kok i etterspørselen om dagen.

– Faren er sjølsagt at det kommer for mye samtidig, sier Amdal, og tenker på nevnte The Lodge Trysil, Sletten/Sørhuus-planene for Apartment-hotellet, og det kommende leilighetsprosjektet som blant andre Jan Terje Ås, Vidar Eggen og Håkan Stengrundet står bak på Trysiltunet, sier utmarkslagssjefen til Østlendingen.