20766

Gir deg gratis kullos-alarm!

Litt av en sommergave Hyttetorget deler ut til hyttefolk nå om dagen: En kullosvarsler. Veiledende pris er normalt over 500 kroner.

Kullosvarslere oppdager skadelige konsentrasjoner av CO i lufta. Ved overskridelse av angitte grenseverdier utløses alarm.

CO (karbonmonoksid) er en gass uten farge, lukt eller smak. Å bli utsatt for høye verdier er skadelig. Men dette kan du unngå ved å installere en CO alarm. En slik varsler bør være på plass for eksempel i rom som har gassovn-/komfyr-/kjøleskap, ildsted, dieselvarmer og motorer.  

Enkel å installere

Når tettheten passerer forhåndsprogrammerte grenseverdier utløses en kraftig akustisk alarm (85 desibel). Varsleren drives av 3 AA batterier og er enkel å installere. Batterier er inkludert i bakken. 

 

Tre års funksjonstid igjen

Levetida på en CO-varsler er ca 5 år. Hyttetorget har et stort parti med CO-varslere fra mai 2014 som altså har 3 års gjenværende levetid.

- Disse gir vi nå bort til de av våre kunder som tar turen innom ett av våre sju hyttesentere, opplyser Hyttetorget. Kun en varsler per kunde.