IMG_2467

Folk vil bo i trærne - mange nye tretopphytter kommer

Interessen for tretopphytter har eksplodert her til lands. Få bygges foreløpig til privat bruk. Derimot planlegges og bygges mange for turister. 

Foto: Leif Magne Flemmen

Nå har Halden kommune sagt ja til at Thorbjørn Wold kan få bygge tre hytter i Rokkeskogen. Haldenseren håper i følge Halden Arbeiderblad at hyttene kan bli en turistattraksjon. 

IMG_2514
Tretopphytter er blitt god butikk i Ringsaker.

Innovasjon Norge er med

– Hvis dette går som vi tror, kan vi få opp til to eller tre ansatte. Det blir et bra tilskudd for området her, sier drifter Wold til avisa. Han snakker om investeringer for flere millioner kroner. Innovasjon Norge har gitt tilsagn om tilskudd på ca 200.000 kroner per hytte. I første omgang vil det bli bygget tre hytter hver til en kostnad på ca 1,2 millioner kroner. Alle skal ha sitt særpreg og egen utforming sier han til avisa.

Mange satser

Fuglelivet og dyrelivet i området framheves som spesielle attraksjoner. Gründeren frykter imidlertid ikke at prosjektet hans skal forstyrre dyrelivet. 

Hytter ved fossen

Også i Hedalen i Valdres planlegges tretopphytter for utleie. Fosstopp AS skal bygge og leie ut tretopphytter ved inngangen til Vassfaret. Selskapet har til hensikt å løfte fram Vassfaret, Hedalen og Valdres ved å tilby overnatting og opplevelser i tretoppene. Leieavtale er inngått med Fossholtmarka skog, og hyttene tenkes bygd i trærne ved en foss i Urula. Initiativtakerne ventes å ha den første hytta klar til høsten.

Les om tretopphytte-suksessen i Brummundal her

Når tretopphytter nå ser ut til å bli et nytt satsingsområde, henger det mye sammen med suksessen med hytter grantrærene i Ringsaker Almenning i Brummunddal. Her bygde Frode Schei sin første hytte for 17 år siden og siden er det kommet til ytterligere fire. Hyttene har vakt internasjonal oppsikt og vist seg å være svært populære blant folk som ønsker en unik naturopplevelse.