Golsfjellet

Denne hytta er kåret til "årets hyttekupp" under 1,5 mll. kr

Det trenger ikke koste skjorta å få seg hytte. Denne på 51 kvadratmeter med prisantydning 1.290.000 kroner er nettopp kåret til årets «hyttekupp». 

Etter at en jury oppnevnt av TV2s hjelper deg hadde vurdert i alt tolv prospekter på hytter under 1,5 million kroner, kom de til at denne hytta på Golsfjellet pekte seg ut som det beste kjøpet. 

Golsfjellet 2
Vinnerhytta inndørs. Faksimile: Eiendomsmegler 1, Gol/TV2

Kort vei til alt

Hytta ligger 780 meter over havet, har innlagt strøm, forbrenningstoalett og pumpedusj men ikke innlagt vann. Beliggenheten ble avgjørende for juryens valg.

– Det er kort vei til Gol sentrum med alle fasilitetene der. I tillegg er det godt under en time å kjøre til de store skianleggene på Geilo og Hemsedal. Fagernes er heller ikke langt unna, sier jurymedlem Torild Moland. Hun peker på alle aktiviteter som er i øvre Hallingdal, ifølge TV2 Hjelper deg.

Får mye for pengene

– Det er masse å finne på i området. Du har Høyt og Lavt klatrepark på Ål, Bjørneparken i Flå og badeland i Gol sentrum. I Nesbyen ligger Hallingdal museum og i samme område finnes til og med et meteorittkrater, sier Moland. Dessuten er det er veldig gode forhold for downhillsykling i sommerhalvåret på Geilo og i Hemsedal.

– Jeg er overrasket over hvor mye man får for pengene. Dette er virkelig et godt kjøp, sier hun.

Beliggenhet viktigst

Jurymedlem Carsten Pihl, forbrukerrådgiver i Norges Eiendomsmeglerforbund, mener beliggenhet er en av de viktigste faktorene som avgjør hyttepriser.

– Nærheten til alpinløyper er veldig avgjørende. Mange ønsker kort vei til anlegget. Hvis man derimot holder seg til langrenn blir mulighetene større, og sjansen for rimeligere hytter øker, sier Pihl til TV 2 Hjelper deg.

Gå litt, spar mye

Er man villig til å gå litt til hytta, kan dette også påvirke prisen. Hytter som ligger rundt 500 meter og mer fra parkeringsplassen, vil ofte være rimeligere enn de som har bilvei helt opp ifølge forbrukerrådgiveren.

 

Innlagt strøm og vann er selvfølgelig også viktig for mange.

– Hvis man kan fire på ett av disse kravene, vil det merkes godt på prisen. Er du for eksempel villig til å leve med strøm, men ikke vann, kan prisen bli lavere, sier forbrukerrådgiveren.

Dette bør du sjekke

Carsten Pihl fra Norges Eiendomsmeglerforbund, råder deg å ta med denne lista på visning:

  1. Taket: Se på taket både utvendig og innvendig.
  2. Kjeller/krypkjeller: Ta en titt i kjelleren/krypkjelleren for å se etter fukt og vannskader.
  3. Utvendig panel og vinduer: Hvor gamle er vinduene, er de i god stand, eller trenger de å skiftes?
  4. Vann og kloakk: Er hytta tilkoblet det kommunale vann og kloakk-anlegget eller er det brønn og septik?
  5. Tomten: Få klarlagt hvor tomtegrensene går! Hytter har ofte tomt delvis med innmark og delvis med utmark.
  6. Solforholdene. Når vil påskesolen treffe terrassen? Man kan bruke app for å finne det ut.

Kilde: TV2 Hjelper deg

Tips en venn Skriv ut