Hytte - enkel Hafjell

2014 et knallår for hyttesalget - "gjennomsnittshytter" til fjells går fort unna

2014 ble et knallår for salg av hytter på fjellet. Hele 3188 hytter ble solgt, noe som var en økning på 26% mot året før. En gjennomsnittlig fjellhytte for Ola Nordmann koster nå kr 1,5 mill, og langrennshyttene er de mest populære.

Trysil kommune topper statistikken med 161 salg, mens Ringsaker og Hol følger på plassene bak med hhv. 136 og 130 salg. Prisene på langrennshyttene steg med 1,9% i fjor, mens alpinhyttene hadde en nedgang på 2,8%. I snitt tok det 137 dager å selge en fjellhytte i fjor, noe som er 14 dager mer enn året før.

Hytte - enkel inne

Januar i år en av de beste

- Statistikken stemmer godt overens med det bildet vi sitter med i Aktiv. Salget av fjellhytter har vært veldig bra både før og etter jul. Lillehammer kontoret vårt leverte for eksempel en av sine beste måneder nå i januar. Generelt sett er det særlig «gjennomsnittshytter» som selges fort, gjerne i prisleiet 1,5-2,5 mill. Dette er nok også noe av grunnen til at folk har fått øynene opp for Trysil, hvor man får mye for pengene og sikre snøforhold både for alpint og langrenn, forteller Adm.dir. Finn Magnus Rogne-Hansen.

Under prisantydning

- I gjennomsnitt ser vi at hyttene som har ligget ute for salg har blitt solgt 3,4% under prisantydning. Leser man litt bak tallene henger dette sammen med at det nok er en del selgere som har ønsket å teste markedet med en pris i det øvre siktet, og som har hatt tid og økonomi til å gjøre dette. Den kraftige økningen i salget har også med det å gjøre at en del selgere valgte å avvente et litt vanskelig marked i 2013, fortsetter Rogne-Hansen.

Godt med kjøpere og selgere

Det er tidlig å spå hva 2015 bringer, mener han. Foreløpig peker pilene oppover, og det er godt med både kjøpere og selgere i markedet.